Select Page

Posušje: U radosti i druženju obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Posušje: U radosti i druženju obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Kulturna manifestacija „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ održana je ove srijede u novoj osnovnoj školi u Posušju. Tako su naši najmlađi učenici uz svoje učiteljice, baš na Svjetski dan hrane, pripremili najljepše trpeze s jesenjim plodovima ali i raznim pecivima, koje su pripremale vrijedne ruke njihovih mama i baka.

U programu smo imali priliku vidjeti par točaka; Jelena Grabovac i Mia Jukić iz II.a razreda izrecitirale su pjesmicu „Dani kruha i zahvalnosti“. Zahvalu Bogu na svim darovima koje nam daruje izrekli su učenice i učenici III.e razreda, a potom su nas još jednom recitacijom razveselile učenice V.a: Magdalena Jukić, Ema Begić, Tamara Lončar i Jelena Leko. Na red je došao i ples, pa su učenice III.c razreda ovu tradicionalnu svečanost obogatile tradicionalnim plesom – „Čobanskim kolom“. Uslijedio je i najvažniji dio svečanosti – blagoslov kruha i plodova zemlje, a prigodnu molitvu i blagoslov izrekao je fra Robert Pejčić. Dodat ćemo i kako je program vodila Sanela Senjak.

Brojni posjetitelji dali su podršku djeci i njihovim učiteljicama, kako lijepom riječju, tako i svojim novčanim prilozima, koji će biti usmjereni u humanitarne svrhe.

Uz puno dobre glazbe, smijeha, zabave i veselja, pokazana je ovom manifestacijom zahvalnost za kruh koji imamo, ali s druge strane i suosjećanje za sve one kojima je, nažalost, i jedan komadić luksuz.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading