Select Page

Akcija dragovoljnog darivanja krvi

Akcija dragovoljnog darivanja krvi

Dana 15. ožujka 2016. godine, u sklopu programa Crvenog križa općine Posušje, provedena je redovna proljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi u našoj školi. Ovoj humanoj akciji, kojom se štiti zdravlje i spašavaju ljudski životi, mogli su se odazvati punoljetni učenici GFGM-a Posušje, Srednje strukovne škole Posušje i građanstvo.

Ukupno se odazvalo 54 potencijalnih darivatelja: 30 gimnazijalaca, 22 učenika strukovne škole i dvoje građana. Nakon uobičajene procedure (popunjavanja upitnika o zdravstvenom stanju, analize krvi i kratkog liječničkog pregleda) uvjete darivanja zadovoljavalo je 24 darivatelja, a od toga 18 gimnazijalaca.

Akcija je uspješno provedena zahvaljujući učenicima obiju škola koji su i ovaj put pokazali veliko srce i empatiju prema potrebitima. Nadamo se da će na predstojećim akcijama dragovoljnog darivanja krvi odaziv učenika, djelatnika škole i građanstva biti i bolji te da će naši učenici biti motivirani prije svega željom da pomognu teško oboljelim osobama čiji život ovisi o zalihama donirane krvi.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading