Select Page

Akcija FUP-a u Mostaru: I.M. pao zbog kamatarenja

Akcija FUP-a u Mostaru: I.M. pao zbog kamatarenja

Uhićeni je počinio kazneno djelo ”Lihvarstvo” iz člana 298. KZFBiH, na način da je od 2009. do 2016. godine uz nerazmjernu mjesečnu kamatu, posuđivao novac osobi s područja Mostara

I.M. iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo kamatarenje, priopćila je Federalna uprava policije nakon što je izvedena akcija u Ulici Stjepana Radića oko podneva.

Federalna uprava policije objavila je kako je uhićenje izvršeno po nalogu Općinskog suda Mostar, uz primjenu posebnih istražnih radnji, u sklopu akcije Kamata koja je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

fupcesarpretres3

Uhićeni je počinio kazneno djelo ”Lihvarstvo” iz člana 298. KZFBiH, na način da je od 2009. do 2016. godine uz nerazmjernu mjesečnu kamatu, posuđivao novac osobi s područja Mostara, kojoj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 200.000 KM.

”Nakon izvršene uviđajne radnje i pretresa objekata koje koristi osoba lišena slobode, I.M će biti priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predan Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na dalje postupanje”, navodi se u priopćenju.

Foto: Bljesak.info

OGLASI

Loading