Select Page

LOŠI VREMENSKI UVJETI: Potraga za nestalim Majićem, nastavlja se i danas

LOŠI VREMENSKI UVJETI: Potraga za nestalim Majićem, nastavlja se i danas

Pripadnici gorskih službi spašavanja kao i članovi planinarskih društava pokrenuli su potragu za planinarom koji se u srijedu ujutro uputio na područje Velikog Vrana i od tada o njemu nema nikakvih informacija. Osamdesetak spasitelja, lovaca i mještana, jučer je na Vran-planini tragalo za nestalim planinarom Davidom Majićem (24) iz Kongore kod Tomislavgrada, piše Večernji list BiH.

– Koliko nam je poznato, najavio je kolegi da oko 9 sati ide sam prošetati na Veliki Vran, a kuda ga je put nanio, ne znamo. Na žalost, još nema novosti, evo pretražujemo teren, 80-ak ljudi sudjeluje u potrazi, potvrdio nam je jučer Ante Vukadin Jokarić iz Planinarskog društva “Orlova Stina”, gdje su javno i zatražili pomoć u potrazi. Naime, iz ovog društva, čija je baza u Hajdučkim vrletima na Blidinju, pozvali su sve oni koji imaju adekvatnu opremu za zimske uvjete da se priključe potrazi za 24-godišnjim mladićem, koji je ubrzo nakon odlaska ostao bez mobilnog signala.

12697364_973717152707775_5704942519945514381_o

Bio je nedostupan pa je zabrinutost njegovom odsutnošću porasla s prvim mrakom, otkada je i krenula aktivna potraga, koju su jučer otežavale i zimske nepogode. Kako neslužbeno doznajemo, ovo društvo nikada ranije nije imalo sličan slučaj, a ni nestali planinar nije običavao sam ići u divljinu. Riječ je o apsolventu zemljopisa Sveučilišta u Mostaru, koji do sada, barem koliko je poznato njegovim prijateljima, nije imao osobitih problema. – Otac mu je umorivljenik, a majka nikad nije ni radila. Ima četiri brata i riječ je o dobroj i vrijednoj obitelji. Nikada se o njima nije čula loša riječ. Bojimo se da je upao u maglu i izgubio se, kažu nam zabrinuti mještani Kongore, nadajući se Davidovom skorom pronalasku. Mnogi od njih su se i sami dali u potragu po planini nadmorske visine veće od 2000 metara. Kako ističu, vjeruju da će izgubljenom mladiću upravo pomoći planinarsko iskustvo od dvije godine, kao i poznavanje zemljopisa.

– U potragu na Vranu su trenutačno uključeni planinari, speleolozi, članovi lovačkih društava i pripadnika GSS-a iz BiH i Hrvatske. Potragu na Vranu ometa mećava i duboki snijeg. Akcija spasilačkih službi nije urodila plodom. Potrebno je još ljudstva, a u obzir dolaze samo oni koji su bolje fizičke spreme i koji imaju odgovarajući opremu za kretanje u dubokome snijegu, alarmirali su sinoć i iz HGSS-a.

OGLASI

Loading