Select Page

Akcija ‘Tref 2’: U Hercegovini i srednjoj Bosni uhićeni službenici GP i UNO BiH

Akcija ‘Tref 2’: U Hercegovini i srednjoj Bosni uhićeni službenici GP i UNO BiH

U akciji “Tref 2″ usmjerenoj protiv krijumčarenja akciznih roba i korupcije jutros su na području Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije izvršeni pretresi na 12 lokacija, a uhićeno je 12 osoba.

Akciju je realizira Granična policija BiH po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Dobra suradnja

– Akcija Tref 2 je najnoviji primjer izuzetno dobre suradnje Granične policije BiH s Tužiteljstvom BiH, Sudom BiH i OSA-om u cilju sprječavanja svih vrsta prekograničnog kriminala i korupcije. Posebno bih se zahvalio i čestitao na realizaciji policijskim službenicima Granične policije BiH koji su predano radili ovu akciju duže vremensko razdoblje, istaknuo je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Za dio uhićenih postoji osnova sumnje da su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi u proteklom razdoblju počinili “udruživanje radi vršenja kaznenih djela”, u svezi s krijumčarenjem većih količina rezanog duhana iz Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske, kao i nedozvoljenim prometom akciznih roba na teritorij Bosne i Hercegovine.

Koruptivna djela

Uhićena su dva carinska službenika Uprave za neizravno oporezivanje BiH raspoređena na carinski referat Orahovlje: D. P. i D. J., kao i državljanin Republike Hrvatske, T. P., te tri bh. državljanina A. M., I. D. i Z. K. s područja Posušja, Viteza i Kreševa.

Uhićena su i četiri policijska službenika Granične policije BiH iz Postrojbe granične policije Doljani: M. V. , I. V., A. T. i A. Č. za koje postoje osnove sumnje da su počinili koruptivna kaznena djela u vezi s krijumčarenjem, a za dvojicu od njih i za kaznena djela “odavanje tajnih podataka” i “krijumčarenje”.

Tijekom akcije uhićeni su i bh. državljani: S. B. i D. Š. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “organiziranje grupe ljudi radi rasturanja neocarinjene robe” u vezi s krijumčarenjem i ilegalnom preprodajom većih količina morske ribe iz Hrvatske u BiH, priopćeno je iz GP BiH.

FENA

OGLASI

Loading