Select Page

ALBERT GALIĆ: Nisam mogao ni zamisliti da bi mi to sutra mogao biti posao od kojeg ću zarađivati sebi za život

ALBERT GALIĆ: Nisam mogao ni zamisliti da bi mi to sutra mogao biti posao od kojeg ću zarađivati sebi za život

Albert Galić naš je bivši polaznik koji je Fitnes učilište upisao kako bi naučio pravilno vježbati radi sebe. Albert je dugogodišnji aktivni vježbač koji je usavršio i proširio svoje znanje, postao fitness instruktorom i karijeru trgovačkog putnika zamijenio za intsruktora fitnesa u teretani. Ako i Vi razmišljate o tome da nadogradite svoje znanje ili o promjeni karijere, u našem intervjuu pročitajte iskustva Alberta Galića.

1. Alberte, recite nam čime ste se bavili prije nego ste ušli u svijet fitnessa?

Prije fitnesa sam radio kao trgovački putnik dugi niz godina, međutim moj se život uvijek vrtio oko sporta. Bivši sam nogometaš, a prestankom aktivnog igranja nogometa svoju strast prema sportu sam nastavio vježbanjem u teretani. U početku zbog previše obaveza to je bilo 2-3 puta na tjedan. Međutim, sto sam duže trenirao i vidio prve rezultate ta strast se samo povećavala.

2. Što Vas je privuklo u tom svijetu, i možete li nam reći par savjeta (može iz vlastitog iskustva) kako uopće krenuti?

Dok sam aktivno trenirao nogomet s ekipom smo išli kao kadeti u teretanu na treninge i to su bili moji prvi susreti s teretanom i svijetom fitnesa općenito. Zdravi život i svi benefiti koje donosi vježbanje je definitivno bio razlog zašto sam krenuo u teretanu. Općenito mislim da je zdravi život i briga o sebi i o svome zdravlju prvo što bi nas moralo inspirirati da krenemo u svijet fitnesa.

3. Trenirali ste i prije upisa na Fitnes učilište, kako to da ste ga odlučili upisati?

Da, prije Fitnes učilišta sam već bio aktivan vježbač. Želio sam naučiti još vise o samim principima i pravilnijem načinu izvođenja vježbi. U centrima u kojima sam vježbao su treneri obično bili raštrkani na sve strane i nisu bili toliko u mogućnosti pokazati sve ono što je mene zanimalo. Za Fitnes učilište sam čuo od jednog prijatelja koji je završio za fitnes instruktora u teretani. U razgovoru s njim sam se iznenadio količinom znanja koju je posjedovao, te je to bio okidač koji je presudio da upišem i da ja danas budem instruktor fitnesa u teretani.

4. Završetkom Učilišta otvorila su Vam se neka nova vrata, možete li podijeliti s nama iskustvo promjene karijere ?

Upravo tako, otvorila su mi se neka nova vrata, te samim upisom za fitnes instruktora u početku nisam mogao ni zamisliti da bi mi to sutra mogao biti posao od kojeg ću zarađivati sebi za život. Iako sam imao siguran posao koji sam radio, u početku mi je cilj bio samo da naučim pravilno vježbati zbog sebe. Međutim, u centru u kojem sam dolazio vježbati otvorila se mogućnost zaposlenja na pola radnog vremena, koje sam ja odmah prihvatio. Dok sam radio 2 posla istovremeno, nikako nisam bio fokusiran na oba ta posla, te sam nakon nekog vremena shvatio da moram ostaviti jedan od ti poslova. Odlučio sam da se potpuno posvetim poslu fitnes instruktora i mogu reći da je to odluka u koju sam svaki dan sigurniji da je bila ispravna. Prvi put sam napokon zadovoljan poslom kojim radim, jer napokon radim ono što najviše volim i svakim danom uživam u tome sve više. Najviše sam sretan kada svojim radom i trudom pomažem i svojim klijentima i drugim ljudima koji traže moju pomoć, bilo da se radi o vježbanju, prehrani i slično.

5. Prije niste razmišljali da bi do toga moglo doći, što se promijenilo? Što donosi posao instruktora fitnesa u teretani?

Ne stvarno nisam, jednostavno je ljubav prema ovom poslu presudila i sad mi nijednog trenutka nije žao sto je tako ispalo.
Posao instruktora u teretani mi je donio nova poznanstva s ljudima iz svijeta fitnesa koji su vrhunski stručnjaci u svom poslu.
Svakim danom sve vise učim i stječem nova iskustva i znanja iz područja fitnesa.

6. Kako Vam je bilo na našoj edukaciji i razmišljate li o nekim novim?

Edukacija je bila odlična. Profesori su vrhunski stručnjaci, svaki u svom području i mogu reci da količinu znanja koju sam stekao, prvenstveno mogu zahvaliti njima.
Trenutno razmišljam o usavršavanju za osobnog i kondicijskog trenera

Fitnes učilište hr

OGLASI

Loading