Select Page

Ana-Marija Begić – MVP finala košarkaškog prvenstva Hrvatske

Ana-Marija Begić – MVP finala košarkaškog prvenstva Hrvatske

U veličanstvenoj atmosferi  na Pešćenici u Zagrebu, koju je napravilo puno gledalište domaćih i gostujućih navijača, odigrana  je ‘majstorica’ – peta utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske u košarci.

Medveščak obranio prošlogodišnji naslov

U vrlo dobroj utakmici u kojoj su na visini finala bile i domaće i gostujuće košarkašice pobijedio je zasluženo zagrebački Medveščak i obranio naslov prvakinja Hrvatske. To mu je drugi osvojeni i uz Kup Hrvatske njegove vitrine će godinu dana krasiti najveća priznanja i najznačajniji pokali hrvatske ženske košarke.

Nakon što je bila najbolja igračica finala kupa Hrvatske igranog u Rijeci, Ana-Marija Begić, košarkašica Medveščaka i seniorske reprezentacije Hrvatske, isti uspjeh ponovila je u majstorici prvenstva Hrvatske protiv Kvarnera sa 17 poena, devet skokova i tri asistencije te valorizacijom 20 bila je najbolja košarkašica odlučujuće utakmice između Medveščaka i Kvarnera.

Slijede reprezentativne obveze

Uz ovogodišnje naslove u kupu i prvenstvu Hrvatske osvojila je sve što se može osvojiti od mlađekadetskog, kadetskog, juniorskog i seniorskog klupskog uzrasta u Hrvatskoj.

Nakon klupskih obveza 7. svibnja odlazi na reprezentativne pripreme u Vodice gdje se sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske pod vodstvom izbornika Braslava Turića, priprema za Europsko prvenstvo u lipnju koje se igra u Mađarskoj.

Medveščak – Kvarner  71:55 (18:16, 23:13, 20:18, 10:8)

  • Medveščak: Begić 17, Perić 0, Džankić 14, Tikvić 11, Borović 11, Šeda 8, Todorić 8, Petrak 0, Majstorović 0, Radoš 0, Premasunac 2, Livajušić 0. Trener: Braslav Turić
  • Kvarner: Perić 15, Tomić 5, Miletić 0, Živadinović 10, Kovačević 0, Vrsaljko 6, Serdar 0, Tomljenović 7, Čolić 12, Šimunović -, Milković -. Trener: Damir Rajković

Uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji  i pred do posljednjeg mjesta ispunjenim tribinama na Pešćenici se moglo vidjeti puno toga lijepoga u igri dva najbolja hrvatska ženska košarkaška kluba.

Foto: ŽKK Medveščak, prvakinje Hrvatske 2014/15 / Snimio: Marin Sušić

OGLASI

Loading