Select Page

Ana Marija Ćesić i David Čamber pobjednici Lino višebojca u Posušju

Ana Marija Ćesić i David Čamber pobjednici Lino višebojca u Posušju

Neumorno, vatreno navijanje učenika OŠ Ivana Mažuranića svih uzrasta ispunilo je Gradsku športsku dvoranu u susret prvom Lino višebojcu u Posušju. Istim žarom bodrili su sve sudionike sportskog dijela natjecanja kao i revijalni, kulturno umjetnički program kojim je otvoren prvi Lino višebojac u Posušju, realiziran u trećoj sezoni u Bosni i Hercegovini. Neumorni i srčani su bili i na tribinama i na terenu učenici naših škola s područja cijele općine.

Splet hercegovačkih kola izveli su članovi, učenici i učenice osnovne škole domaćina, Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Fra Petar Bakula, a najbolje literarne radove napisale su i pročitale Lucija Bešlić i Marita Milićević. Ukupni pobjednici Lino višebojca u Posušju su Ana Marija Ćesić iz 8.d rareda, u kategoriji djevojčica te David Čamber iz 6.c razreda u kategoriji dječaka.

Kako je važno baviti se sportom pokazali su i posebni gosti OŠ Ivana Mažuranića, Petar Boban, trener teakwando kluba iz Posušja, Davor Landeka, nogometaš Imotskog te košarkaš Josip Penava koji su bodrili natjecatelje, navijali zajedno sa djevojkama i dečkima s tribina i uživali u svakom trenu današnjeg događaja. Njihovi izazivači, a i pobjednici duela zahvaljujući gromoglasnoj podršci publike u Gradskoj športskoj dvorani bili su Marijan Budimir iz Emma Rezo iz šestih razreda. OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Posušja, koja u svojem sastavu ima i područne osnovne škole, broji 1400 učenika i 130 članova nastavnog i drugog osoblja.

Projekat Lino višebojac se realizira pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, već treću godinu zaredom u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog športa i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle i Posušja, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.

posusje.net

OGLASI

Loading