Select Page

ANTIHRVATSKA HISTERIJA U SRPSKIM MEDIJIMA: “Banda ustaška”, “Luđak uvodi Hravte u rat…”

ANTIHRVATSKA HISTERIJA U SRPSKIM MEDIJIMA: “Banda ustaška”, “Luđak uvodi Hravte u rat…”

SRPSKI mediji jednoglasni su u osudi hrvatske blokade granice, a bijes prema Vladi u Zagrebu toliko je žestok da se Milanović danas našao na naslovnim stranicama većine srpskih novina kao i u glavnim vijestima velikog broja online izdanja. Naravno, u negativnom izdanju.

Baš kao i u neka nesretna vremena koja smo mislili da smo ostavili iza sebe, neki mediji ne prežu ni od objavljivanja neprovjerenih informacija, dok drugi, pak, nacionalističkom retorikom i huškanjem bacaju otrovne strelice prema zapadnom susjedu. Najdalje je tu otišao notorni Informer. Nakon što je prekjučer donio naslovnicu na kojoj se kočoperila rije “rat”, napisavši da su Hrvati Srbiji objavili carinski rat. Isti portal jučer je napisao kako ih “Hrvati siluju” dok ih EU podržava.

“Luđak vodi Hrvate u rat”

Ipak, sve je to kamilica prema današnjoj naslovnici u kojoj kraj Milanovićeve slike velikim slovima piše ni više ni manje nego “Banda ustaška”. Ispod slike hrvatskog premijera piše kako je lud te donose njegove riječi o tome kako su Beograd, Budimpešta i HDZ “sveto trojstvo”.

Blic na naslovnoj stranici donosi neprovjerenu priču koja je još jučer osvojila srpske portale o tome kako je Hrvatska prešla na “plan C”, a koji se sastoji od tajnog vraćanja izbjeglica u Srbiju.

Tabloidni Kurir premijera Milanovića jednostavno je na naslovnici nazvao idiotom. Osim toga, Kurir donosi i priču o tome kako su hrvatski policajci htjeli pucati na srpske kolege na granici.

Večernje novosti također donose priču o aktiviranju plana C kojim se “izbjeglice nasilno vraćaju u Srbiju”.

Dnevni list Danas je nešto umjereniji i bavi se ekonomskom štetom koju bi Srbija mogla pretrpjeti, dok Politika donosi pismo premijera Vučića koje je jučer uputio čelnim ljudima Europske unije.

Malu šetnju srpskom štampom i njihovim pogledom na situaciju završit ćemo sa listom “Alo” koji donosi vijest o tome kako “luđak vodi Hrvate u rat”.

(index.hr)

OGLASI

Loading