Select Page

Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj podnijeli kandidaturu za SP 2030.

Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj podnijeli kandidaturu za SP 2030.
Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj službeno su u utorak podnijeli zajedničku kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine.

Tijekom ceremonije u Argentinskom nogometnom savezu (AFA), dužnosnicima četiri zemlje pridružio se Alejandro Dominguez, predsjednik Južnoameričke nogometne konfederacije (CONMEBOL), koji je rekao kako se nada da FIFA može pokazati gestu poštovanja prema regiji i dopustiti joj organizaciju turnira, prenosi Hina.

Svjetsko prvenstvo 2030. nije samo još jedno Svjetsko prvenstvo, ono zaslužuje slavlje, uz priznanje za 100 godina, rekao je Dominguez.

Uvjereni smo da FIFA ima obvezu poštovati sjećanje na one koji su došli prije nas i vjerovali u veličinu te napravili prvo Svjetsko prvenstvo, dodao je Dominguez.

Predsjednik AFA-e Claudio Tapia dodao je: Kao svjetski prvaci, lansiramo ovaj projekt koji je san svih Južnoamerikanaca. Ne samo na stotu obljetnicu prvog izdanja, već i zbog strasti s kojom živimo nogomet.

Argentinski predsjednik Alberto Fernandez dao je izjavu na svom službenom Twitteru u kojoj je rekao da će se i od Bolivije tražiti da se pridruži projektu.

Nakon prvog izdanja u Urugvaju, Argentina je bila domaćin Svjetskog prvenstva 1978., Čile 1962. godine, dok Paragvaj nikada nije bio domaćin najvećeg sportskog natjecanja.

Južnoamerička ponuda natjecat će se sa Španjolskom i Portugalom, koji su potpisali sporazum o zajedničkoj kandidaturi ponudi, a interes su pokazali Maroko i Saudijska Arabija.

(www.jabuka.tv) 

OGLASI

Loading