Select Page

Argentina je bila prejaka, ali glavu gore dečki! Idemo po broncu…

Argentina je bila prejaka, ali glavu gore dečki! Idemo po broncu…

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 0-3 (0-2) od Argentine u polufinalu SP-a u Lusailu, te će se u subotu boriti za broncu s poraženim iz dvoboja Maroko- Francuska.

Argentinci su poveli golom Messija iz jedanaesterca u 34. minuti, a u 39. minuti nakon brzog protunapada na 2-0 povećao je Julian Alvarez. U 69. minuti Messi je asistirao Alvarezu za konačnih 3-0.

Hrvatska neće vidjeti finale SP-a, Argentina je bila bolja, organiziranija, spretnija i bolno učinkovita u kažnjavanju pogrešaka i mlakih reakcija. A pogrešaka i mlakosti je kod vatrenih bilo večeras kao u svih pet dosadašnjih susreta zajedno. Triput je hrvatska obrana ostavila nečuvanoga Juliana Alvareza i triput su Argentinci zabili.

Ispravno bi bilo reći da je Hrvatsku pokosio dvojbeno dosuđen kazeni udarac, ali ni dotad u hrvatskoj igri nije bilo odlučnosti, trčanja i rizika, ali ni mirnoće.Prvih pola sata utakmice sve se svelo na oprez i čekanje grešaka, a Argentinci su je dočekali prvi i to je praktički bio nokaut i kraj.  Time su Argentinci uzvratili, i to istim rezultatom, za poraz sa prošlog SP-a u Rusiji.

Vecernji. Hr

OGLASI

Loading