Select Page

Baković: Roditelji, osluškujte sebe!

Baković: Roditelji, osluškujte sebe!

Večeras je u posuškoj kinodvorani održano vrlo zanimljivo i poučno interaktivno predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak“.

Predavačica je bila psihologinja i voditeljica Centra za mentalno zdravlje u Livnu, Ankica Baković koja u ovoj struci ima dugogodišnje praktično iskustvo.

U svom predavanju Baković je istaknula kako su roditelji u roditeljstvu prestali osluškivati sebe,što je najveća pogrješka u odgoju.

Baković je istaknula kako je danas u porastu broj negativnih promjena u ponašanju i razvoju djece. Naime, roditelji djeci olako daju razne “ekrane” na korištenje i zabavu. Neke od njih su autizam, poremećaj pažnje i hiperaktivnosti, poteškoće pažnje i koncentracije, poteškoće govora, učenja, poteškoće s vidom i tako redom, posljedica upravo prekomjerne izloženosti ekranima.

Znati razlikovati likove i događaje izvan realnog vremena od onih u realnom svijetu je veliki problem kod djece. Igrice uvelike utječu na ponašanje djece jer su im previše izložena i ostavljaju traumu na njihovu psihu. Dijete ne uči ono što govoriš već ono što činiš, zaključila je Baković.

Sve ove teme je publici dočaravala primjerima iz svakodnevnog života. A njih je bilo u izobilju.

Organizatori ovog predavanja su bili Zajednica žena “Kraljica Katarina Kosača” HDZ BiH Posušje i načelnik općine Posušje.

Posušje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading