Select Page

Belgija uvela policijski sat, barovi i restorani zatvoreni na mjesec dana

Belgija uvela policijski sat, barovi i restorani zatvoreni na mjesec dana

Barovi i restorani širom Belgije zatvoreni su na mjesec dana, a noćni policijski sat stupio je na snagu u ponedjeljak dok su zdravstvene vlasti upozoravale na mogući nagli skok novih slučajeva zaraze virusom Covid-19 u teško pogođenoj zemlji koja je domaćin sjedišta Europske unije.

Cilj novih mjera je ograničiti socijalne interakcije kako bi usporio eksponencijalni rast pandemije u državi od 11,5 milijuna stanovnika. Novi val slučajeva koronavirusa već je prisilio nekoliko bolnica da odgode rutinske operacije kako bi se fokusirali na liječenje slučajeva Covid-19.

– Zaista smo vrlo blizu ogromnog porasta broja zaraženih – rekao je ministar zdravstva Frank Vandenbroucke TV stanici RTL, prenio je AP.

Prema podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Belgija je tijekom posljednjih 14 dana zabilježila više od 700 zaraženih na 100.000 ljudi, što je drugi najveći broj zaraženih u Europi iza Češke, koja je imala 828 na 100.000.

Novi policijski sat u Belgiji bit će na snazi od ponoći do 5 sati ujutro najmanje mjesec dana.

vecernji.ba

OGLASI

Nuić – black friday

Iskoristite BLACK FRIDAY ponudu i u razdoblju od 27.11. do 29.11. 2020 ostvarite kupnju zimskih...

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading