Select Page

Beroš komentirao potres, stanje djevojčice i pandemiju koronavirusa

Beroš komentirao potres, stanje djevojčice i pandemiju koronavirusa


Odaberite boju NASLOVNICA VIJESTI SPORT MAGAZIN OGLASI ROUGE AUTO MAME LJUBIMCI FIT OSTALO INFOPošaljite nam pričuPošaljite nam foto ili videoReklamirajte seKontaktImpressumUvjeti korištenja© 2020 Index

Beroš komentirao potres, stanje djevojčice i pandemiju koronavirusa

HinaPrije 2 minute 0

FOTO: MARKO LUKUNIC/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je stanje petnaestogodišnje dijevojčice  stradale u potresu i dalje teško, dodavši kako je ozljeda neurokirurški tretirana, nakon čega je poduzeto intenzivno liječenje.

“Stanje je i dalje teško i zahtijeva mjere intenzivnog liječenja. Prognoza je upitna u ovom trenutku”, rekao je Beroš  prilikom obilaska Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Izvijestio je da mali bolesnici i zdravstveni radnici nisu ozlijeđeni, dok je u potresu najviše oštećen stari objekt, odnosno  tzv. Fischerova zgrada. 

Na toj su zgradi popucale sve fasade, rekao je. 

“Sreća je da nema ozlijeđenih malih bolesnika i zdravstvenih djelatnika. Oni su svi sada na sigurnom na djelu objekta koji je građevinska struka provjerila da je adekvatan, tako da nema veće štete”, kazao je Beroš.

Obilazi bolnice

Što se tiče ostalih bolnica, poručio je da ih redom obilazi. KBC Sestre milosrdnice “Vinogradska” je jako dobro prošla, stari dijelovi Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” su loše, dok u novima nema ugroze.

“Stav Vlade je da one bolesnike koji su jutros instiktivno i potpuno adekvatno izišli na otvorene prostore, polako vraćamo, uz suglasnost stručnjaka koji nam moraju ispitati sve te zgrade”, rekao je Beroš, izrazivši nadu da će sve bolesnike smjestiti u sigurne infrastrukturne objekte.

Izvijestio je i da je bilo određenih problema u funkcioniranju laboratorija u kojima se vrše testiranja na koronavirus, ali nema informacija o značajnijim poteškoćama.

Vezano za epidemiju koronavirusa, istaknuo je da nema značajnijeg pogoršanja, ali s obzirom na to da se nalazimo u uzlaznom kraku epidemijske krivulje, potrebno je naglašavati da je čuvanje distance od osnovne važnosti.

“Epidemija je daleko značajniji protivnik i ugroza od samog potresa. Iako naravno, ne može se sa sigurnošću reći da se neki veći neće ponoviti, ali epidemija koronavirusa je značajnija ugroza u ovom trenutku”, poručio je.

Index.hr

OGLASI

Loading