Select Page

Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Sudionici Pete međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara, stigli su u Vukovar i danas će sudjelovati u obilježavanju 25. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Karavanu su u Vukovaru, ispred gradskog poglavarstva, dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće, te položili cvijeće koje je poslao Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu, kao i prethodnih godina, organizirali su Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” i Biciklistički klub Mostar, a na put je ove godine krenulo 30-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Sarajeva, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.

posusje.net

OGLASI

Loading