Select Page

Ronioci iz Mostara i Gradca pod morem razvili najveću zastavu na svijetu

Ronioci iz Mostara i Gradca pod morem razvili najveću zastavu na svijetu

Ronioci Sportsko ekološke udruge Hercegovina iz Mostara (SEUH) i Ekološko roniteljskog kluba TIMUN iz Gradca su oborili Guinnessov rekord u disciplini najveća zastava razmotana pod vodom.

Nesvakidašnji događaj je upriličen na lokaciji Vodice u Gradcu i osobito je podržan od firme MARES!, priopćio je SEUH.

Zastava Republike Hrvatske je prvo razvijena na plaži, te izmjerena od strane certificiranog geodeta, koji je potvrdio da ima planirane dimenzije od 20×10 metara odnosno 200 metara četvornih.

Potom je zastava na poseban način složena u transportnu vreću, nakon čega su je ronioci unijeli u more i na predviđenoj lokaciji uspjeli razviti pod vodom. Ovu aktivnost je obavilo dobro koordiniranih dvadeset ronilaca navedenih ronilačkih klubova.

Čitav događaj je registriran zemaljskom i podvodnom kamerom, te kamerom učvršćenom na dron. Zastava nije niti u jednom trenutku isplivala na površinu čime su ispunjeni kriteriji Guinnessa. Dubina na kojoj je zastava razmotana je bila oko pet metara. Potom je zatava i složena pod vodom u transportnu vreću i tako iznedsena na kopno.

Dosadašnji rekord je držala zastava od oko 160 metara četvornih.

Naravno da je ova aktivnost zamišljene u čast Dana državnosti RH, ali i u cilju promocije ronjenja kao sporta, te turizma ja Jadranu.

SEUH I TIMUN će i dalje nastaviti promociju ronjenja i ekologije kroz slične aktivnosti.

vecernji.ba

OGLASI

Loading