Select Page

BiH će dobiti 20 milijuna eura od Svjetske banke, Bevanda potpisao ugovor

BiH će dobiti 20 milijuna eura od Svjetske banke, Bevanda potpisao ugovor
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu za dodatno financiranje Projekta registracije nekretnina u vrijednosti 20 milijuna eura.

Potpisnici su se složili da je riječ o izuzetno bitnom projektu kojim se nastavlja proces usklađivanja zemljišnih knjiga i katastarskih podataka u oba entiteta, te da su uvjeti kredita povoljni.

Prema potpisanom ugovoru na Federaciju BiH bit će alocirano oko 7,2 milijuna eura, a na Republiku Srpsku oko 12, 8 milijuna eura. Rok otplate je 23 godine, uključujući sedam godina grace razdoblja i povoljnu kamatu stopu.

Glavni cilj projekta je pružiti podršku održivom sustavu registracije nekretnina s usklađenom evidencijom u zemljišnim knjigama i katastrima u urbanim područjima Federacije BiH i Republike Srpske.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavlja se postojeći Projekt registracije nekretnina koji se provodi na osnovu zaključenog Sporazuma o financiranju između BIH i Međunarodne asocijacije za razvoj od 25. siječnja 2013. godine.

Ministar Bevanda izrazio je zahvalnost Svjetskoj banci koja pruža potporu kako u konzultantskim poslovima tako i financiranju projekata koji doprinose boljoj kvaliteti života građana BIH, ali i rada institucija koje su im na usluzi.

Ugovor je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading