Select Page

BiH ne koristi milijune eura iz IPA fondova

BiH ne koristi milijune eura iz IPA fondova

Od 513,24 milijuna eura alociranih iz EU za BiH na ime pomoći u tranziciji i izgradnji institucija, od 2008. do kraja veljače ove godine isplaćeno je svega 63 posto, odnosno 325,19 milijuna eura.

Navodi se to u sumarnom pregledu ugovorenih i isplaćenih sredstava iz IPA alokacija – financijskih ugovora za razdoblje 2007-2013. iz komponente jedan.

Od 513,24 milijuna eura IPA novca zaključno s 25. veljače ove godine ugovoreno je 83 posto ili 427,62 milijuna eura, od čega je izvođačima koji implementiraju IPA projekte isplaćeno 325,19 milijuna eura. U procesu implementacije se nalazi 113 projekata koje realiziraju kompanije odabrane na tenderima Delegacije EU u BiH, javljaju agencije.

Što se tiče iskorištenosti, podaci pokazuju da u BiH do sada ni iz jednog programa nije u potpunosti iskorišten ponuđeni novac.

U Direkciji za europske integracije (DEI) BiH su rekli da ukupna stopa ugovorenog i utrošenog novca ipak bilježi blagi rast od rujna 2014. do veljače ove godine, prenosi Glas srpske.

Europska komisija umanjila je IPA 2013. paket za BiH za iznos od 45 milijuna eura.

Izvršni direktor Udruženja ekonomista RS SWOT Saša Grabovac naglašava da u Srpskoj nedostaje ljudi koji znaju pisati projekte za fondove EU.

abcportal.Info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading