Select Page

Grant od pet milijuna eura potpora za mala i srednja poduzeća

Grant od pet milijuna eura potpora za mala i srednja poduzeća

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sporazum o financiranju Njemačke razvojne agencije KfW i amandman o grant sredstvima koja će kroz Europski fond za BiH biti usmjerena u gospodarstvo za saniranje posljedica COVID-19.

Ministar Bevanda sporazum je potpisao korospodentno sa voditeljicom Odjela za održivi ekonomski razvoj i obrazovanje KFW-a Biancom Clausten, a i višim portfolio menadžerom Odjela za održivi ekonomski razvoj i obrazovanje Christophom Isenmannom.

Nakon današnjeg potpisivanja ovih dokumenata bit će dostupan grant u iznosu pet milijuna eura za mala i srednja poduzeća koja su se suočila s težim posljedicama u svom poslovanju zbog pandemije COVID-19.

Bevanda je naglasio je da je ovo velika pomoć za gospodarstvo u BiH te istaknuo da je KfW jedan od važnijih financijera za mala i srednja poduzeća i projekte namijenjene ovom sektoru.

 – Potpisali smo i Amandman 7 na Sporazum o financiranju od 27. februara 2006. između KfW-a i BiH kojim se proširuje namjena sredstava Europskog fonda BH za kreditni program za smanjenje  posljedica od COVID-19. Sredstva će biti dostupna mikro, malim i srednjim poduzećima i privatnim domaćinstvima putem banaka i mikrokreditnih organizacija – naglasio je Bevanda.

Podsjetio je da je sudjelovanje BiH u Europskom fondu donacija švicarske vlade u iznosu od 8,2 milijuna eura, te da se današnjim potpisivanjem Amandmana 7 omogućava produžetak administriranja KfW-a do kraja 2030. godine.

Bevanda je naglasio da je zahvalan svim partnerima koji su omogućili potpisivanje ovih dokumenata te izdvojili sredstva da bi pomogli gospodarstvu u BiH kako bi nastavili proizvodnju i očuvali radna mjesta i standard građana.

Sporazum je i ovog puta potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprečavanju širenja virusa COVID -19 i propisanih epidemioloških mjera, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

OGLASI

Loading