Select Page

BIHAMK: Učestali odroni na brojnim putevima u BiH

BIHAMK: Učestali odroni na brojnim putevima u BiH

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se prometuje po mokrim i vlažnim cestama, a mjestimična poledica može se očekivati na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na opasnost od snježnih lavina. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je put zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Preporučuje se vozačima da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po cesti (gdje pločnici nisu očišćeni).

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na put i preporučuje maksimalno oprezna vožnja.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BIHAMK-a.

vecernji.ba

OGLASI

Loading