Select Page

U Širokom Brijegu održana 1. sjednica Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

U Širokom Brijegu održana 1. sjednica Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana je 1. sjednica Stožera u novom sazivu.

Na sjednici su prisustvovali: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera: Miroslav Ramljak, Tomislav Pejić, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak, Zoran Zadro, Zdravko Boras, Dario Sesar i Mladen Bošnjak.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 14. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Zaključak o davanju mišljenja na Plan o izmjenama Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2018. godini i Zaključak o davanju mišljenja na Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2019. godini.

Usvojeno je nekoliko odluka neophodnih za rad i funkcioniranje Županijskog stožera civilne zaštite, te Gorskih službi spašavanja, Operativnog centra i ostalih struktura civilne zaštite.

Donesena je i Odluka o pokrivanju troškova polaganja vatrogasnog ispita.

I ove godine Stožer je donio Odluku o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje (GSS) od posljedica nesretnog slučaja. Osiguranje pripadnika GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) odnosit će se na osiguravateljsko pokriće pri obavljanju djelatnosti i izvan obavljanja djelatnosti, točnije od 0 do 24 sata.

Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić izvijestio je članove Stožera o sadržaju sastanka s čelništvom Crvenog križa ŽZH i o njihovom zahtjevu za financijskom pomoći, jer ukupna sredstva koja ostvaruje Crveni križ na godišnjoj razini su svega oko 7.000,00 KM. Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić je predložio da Crveni križ preko Uprave civilne zaštite i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi uputi dopis u cilju iznalaženja adekvatnog rješenja u svrhu osiguranja normalnog rada i funkcioniranja Crvenog križa ŽZH, priopćeno je sa sjednice.

OGLASI

Loading