Select Page

Biskup Franjo Komarica slavio misu na Groblju mira

Biskup Franjo Komarica slavio misu na Groblju mira
Na Groblju mira na Bilima u mostarskoj župi Goranci, misu je slavio banjalučki biskup mons. dr. Franjo Komarica.

Sveta misa slavljena je povodom blagdana svetog Josipa, a sumisili bili fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće, don Pero Marić i don Vinko Puljić.

Misno slavlje uveličali su svojim pjevanjem članovi zbora iz Knešpolja pod vodstvom profesora Marka Salavarde.

Na misi su bili nazočni predstavnici Udruge Mir International, Odjela za drugi svjetski rat i poraće Hrvatskog narodnog sabora, kao i predstavnici Općinskih povjerenstava za popise žrtava Drugog svjetskog rata i poraća, predstavnici Središta Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH te mnogobrojni puk božji.

Podsjetimo se da je crkvu svetog Josipa Radnika 2016. godine blagoslovio biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, piše grobljemira.info.

Na kraju misnog slavlja biskup se zahvalio svim prisutnima, s naglaskom na organizatore i one koji su usko vezani za projekt ovog memorijalnog centra, a kao znak zahvale biskupu, fra Miljenko Stojić mu je predao prigodni dar, koji će biskupa uvijek podsjećati na ovaj dan.

Ovim misnim slavljem otvorena je sezona događanja na Groblju mira i dalje nastavljaju u duhu očuvanja naše prošlosti kako bi na dostojan način njegovali žrtvu i mučeništvo pobijenih sestara i braće.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading