Select Page

Biskup Palić predvodio svetu misu u mostarskoj katedrali

Biskup Palić predvodio svetu misu u mostarskoj katedrali

Ova noć trebala bi nam dati snagu i osvijetliti našu svakodnevnu tamu. Međutim, čini se da uvijek iznova doživljavamo i osjećamo tamu u našim životima i ovome svijetu.”

U povodu katoličkog blagdana Božića svetu misu polnoćku u mostarskoj katedrali služio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić. U katoličkom svijetu rođenje Isusa Krista tradicionalno se naviješta svetom misom koja počinje u ponoć, u noći s 24. na 25. prosinca, no ove godine zbog epidemioloških prilika polnoćka je služena u ranijem terminu, od 20 sati. U svojoj propovijedi biskup Palić istaknuo je kako je večerašnja noć sveta i posebna.

 | Autor :

”Ova noć trebala bi nam dati snagu i osvijetliti našu svakodnevnu tamu. Međutim, čini se da uvijek iznova doživljavamo i osjećamo tamu u našim životima i ovome svijetu. Možda ove godine u ovoj pandemiji posebno, u odricanju od onoga što je svojstveno nama ljudima: bliskosti, dodiru, zagrljaju, poljupcu” – istaknuo je biskup. U tami ovoga svijeta, dodao je mostarski biskup, nebesko svjetlo Isusa Krista svijetli i u njemu svi ljudi mogu prepoznati i iskusiti samoga Boga.

 | Autor :

”Isus Krist nije nama ljudima obećao kraj svake tame, ali je svojim životom, smrću i uskrsnućem posvjedočio: Bog ne ostavlja ljude same u tami njihovih života, čak ni u tami smrti. Bog nam prašta i pomiruje nas sa sobom tako da se mi, sigurnu u njegovu blizinu i ljubav, možemo zauzeti za mir i pravdu u našemu svijetu” – poručio je mostarsko-duvanjski biskup. 

OGLASI

Loading