Select Page

BISKUP PERIĆ: Zbog samovolje velikih treći narod u BiH nema svoj entitet

BISKUP PERIĆ: Zbog samovolje velikih treći narod u BiH nema svoj entitet

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić govorio je u svojoj propovijedi upućenoj studentima i mladima o nepravdi u današnjem svijetu, zlouporabi logike i izvrtanju matematike. U dijelu svoje propovijedi osvrnuo se i na stanje i događanja u BiH, gdje se dotakao brojnih nelogičnosti.

– Po slobodnoj samovolji tri je jednako dva. To jest, tri konstitutivna naroda trebala bi po razumu i matematici imati tri entiteta. Ali kako vlada samovolja velikih, onda treći narod u BiH nema entiteta. Onda je od jednoga naroda anektiran, a iz drugoga eliminiran. Taj aksiom političkog bespravlja, a ne razumne matematike u nas je na snazi 20 godina. Ovo prvo što sam rekao traje već 70 godina i može biti još 70 godina dok ne dođe do prevratanja gdje oni koji su poraženi budu pobjednici – poručio je biskup Perić.

– Ako čovjek ne želi ni logiku ni matematiku ulazi u šipražje nerazuma – zaključio je Perić govoreći velikom broju nazočnih studenata i mladih. Na ovaj način Perić je poslao jasnu poruku o tome što misli kako treba ustrojiti BiH, te kako vidi trenutno stanje.

abcportal.info

OGLASI

Loading