Select Page

Biskupi protiv izbornog inženjeringa na štetu Hrvata

Biskupi protiv izbornog inženjeringa na štetu Hrvata

Posljednje četiri godine (aluzija na Platformu) bile su štetne.

Svih dosadašnjih poslijeratnih godina bosanskohercegovački biskupi su pozivali Hrvate katolike da izađu na izbore, nastojeći na taj način potaknuti pitanje građanske, ali i vjerske odgovornosti kako prema sebi, tako i prema zajednici. Upozoravali su i na štetne posljedice neravnopravnosti, no ove godine biskupi su otišli i korak dalje. Doslovno su upozorili, ili bolje reći alarmirali katoličke vjernike da bi njihovu pasivnost mogli iskoristiti oni koji žele Hrvate posve prekrižiti i izbrisati najprije s političke scene, a onda se posve jednostavno s njima obračunati, kao što je to bio slučaj s političkom platformom posljednje četiri godine, gdje je posve ignorirana većinska politička volja jednoga naroda.

– Za opstanak hrvatskoga naroda je neprihvatljiva i opasna sve bezočnije očitovana nakana da ga se ukloni s realne političke scene. Koliko je to štetno, i za ovo društvo u cjelini, pokazao je i zadnji četverogodišnji politički i privredni hod ne u prazno, nego i unatrag”, naveli su u pozivu biskupi u BiH. Kolika je važnost izlaska na izbore i biranja najbolje se očituje upravo u riječi opstanak, jer se političko predstavljanje koje u konačnici znači i konkretne poteze vlasti za napredak određenog područja i ljudi izravno povezuje uz to tko ih predstavlja u vlasti. Pri tome su više nego jasno aludirali kako je aktualna vlast političke platforme u Federaciji BiH bila štetna i problematična, kako za državu BiH, a posebice za Hrvate katolike čija je većinska volja jednostavno ignorirana od najvećih bošnjačkih stranaka u FBiH. Po informacijama koje i biskupi imaju o novoj prijevari Hrvata uvelike se razgovara s hrvatskim podobnim strankama.

No, kako se ne bi upleli u zamku, jednako tako bosanskohercegovački biskupi su ostali na potrebnoj distanci oko budućih predstavnika u vlasti, ne želeći ni na koji način utjecati na birače. 
- Osim što vas potičemo da svakako izađete na izbore i tako ispunite svoju građansku i moralnu obvezu, želimo vas podsjetiti da, u duhu nauka Crkve, trebate voditi računa kojim kandidatima za odgovorne političke službe trebate dati svoj glas”, poručili su biskupi.

vecernji.ba

OGLASI

Loading