Select Page

BLAGOSLOV POLJA NA BARAMA

BLAGOSLOV POLJA NA BARAMA

Blagoslov je polja na Barama u podne. Dan je 21. lipnja 2020. godine. Na krasnom Divojačkom groblju na Barama se iskupilo osamdeset vjernika. Svetu misu s blagoslovom polja predvodio je kapelan Polja fra Ante Marić s fra Vinkom Mikulićem.

Blagoslov su polja služila djeca  Marta i Jure Markota, Nikola i Ante Šarić, David i Gabrijel Marušić. Činili su to puni strahopoštovanja. Fra Vinko ih je vodio u procesiji, a puk je to s osobitom pozornošću promatrao pjevajući s fra Antom Litanije svih svetih. Blagoslovljen je krajobraz na sve četiri strane svijeta križem, s jednom i trima svijećama, te blagoslovljenom vodom.

Propovijed se dotakla hrabrosti propovjednika koji na glas govore ono što su na uho čuli. I kako se uzdaju u obećanje svoga Spasitelja, da su vrjedniji od mnogo vrabaca.

Oblaci su mrko prekrili  svod, počivajući na vrhovima Čvrsnice. I oni kao da su se divili ljepoti molitve na Divojačkom groblju. Ni kap kiše nije palo. Krasno su misna čitanja čitale Ivona i Valentina. Nakon svete mise fra Ante su i Dana Mihalj blagoslovili torove kod Markota, Buntića – Dušića i Mihalja – Kusića. Užinu je spremila Koviljka Mihalj Kusića Antina.

Tekst: fra Ante Marić
Foto: Valentina i Dana Mihalj Kusić

Blidinje.NET

OGLASI

Loading