Select Page

Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo – dan kada je počela najljepša ljubavna priča

Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo – dan kada je počela najljepša ljubavna priča


Blagovijest ili Naviještenje Gospodinovo katolička je svetkovina u spomen na događaj kad je arkanđeo Gabrijel Blaženoj Djevici Mariji navijestio da će začeti sina po Duhu Svetom i nadjenuti mu ime Isus.

Marija je tog dana začela, pa se ova svetkovina odnosi na oboje, a otuda i dva naziva: Navještenje Gospodinovo, gdje mislimo na Krista, te Blagovijest, gdje mislimo na Mariju.

Prema Svetom pismu, arkanđeo Gabrijel navijestio je Mariji da će začeti Sina Božjega po Duhu Svetome. Dogodilo se to u Nazaretu.

Arkanđeo joj se na početku obratio riječima: ”Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom”, što je početak molitve: ”Zdravo, Marijo”.

Marija je prihvatila Božji naum riječima: ”Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj.”

Arkanđeo je tada otišao. Riječi Anđela u događaju Navještenja prisjećamo se moleći molitvu ”Anđeo Gospodnji”.

Bazilika Navještenja Gospodinova nalazi se u Nazaretu.

Prema predaji, Marijina kuća, u kojoj se dogodilo navještenje, nalazila se u Nazaretu do kraja 13. stoljeća.

Tada joj je prijetilo rušenje, pa su ju anđeli prenijeli na Trsat, u Hrvatsku, gdje je bila od 1291. do 1294. godine.

Tada su ju anđeli prenijeli u Loretto, u Italiju, gdje se i danas nalazi. Kristovo utjelovljenje događaj je spasenja. Božji Sin utjelovio se i postao je čovjekom da se svijet po Njemu spasi.

Danas će u Vatikanu s početkom u 17 sati na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijest papa Franjo u zajedništvu s biskupima cijeloga svijeta posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Time će se ostvariti proročanstvo, tzv. Fatimska tajna (Majka Božja je ukazujući se u Fatimi 13. srpnja 1917. godine poručila: “Sveti Otac posvetit će mi Rusiju, koja će se obratiti i svijetom će neko vrijeme zavladati mir”)

Štogod da danas radite u 17h, ostavite sve na nekoliko minuta, te budimo potpora Papu, odnosno, molite svetu krunicu, molite, molite, da se po moćnom Marijinom zagovoru obrate naša srca i srca onih kojih siju zlo. Jedino molitvom se može spriječiti rat, potpuno uništenje…

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading