Select Page

Posušje: U dobrovoljnoj akciji darivanja krvi prikupljeno 35 doza

Posušje: U dobrovoljnoj akciji darivanja krvi prikupljeno 35 doza

Crveni križ općine Posušje održao je u danas (četvrtak 22. travnja)  proljetnu akciju dobrovoljnog darivanja  krvi za učenike i profesore Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje. Akcija je započela u 9 sati jutros i iako je trebala biti završena u 11 sati, darivatelji krvi bili su u gradskoj šporstkoj dvorani sve do 12: 30 sati. Ovaj put iz Posušje je otišlo 35 doza krvi, kazao je za naš radio Branko Leko, predsjednik Crvenog križa općine Posušje. „Jako smo zadovoljni odazivom. Mi smo zadovoljni jer ove godine nismo preskočili akciju, kao što je to bilo prošle godine u ovo doba. Odazvao se lijep broj učenika i profesora. Ukupno je za naš zapisnički stol došlo 64 koji su prošli prvu trijažu, 42 ih je prošlo dalje na liječnički pregled, a na kraju je krv doniralo 35 osoba“, kazao je Branko Leko i zahvalio svima koji su sudjelovali.

Opće stanje darivatelja danas je bilo dobro, a oni koji su vraćeni, njih su mučile tek neke manje tegobe, kazala je dr. Martina Grgić iz Transfuzijskog odjela SKB Mostar. „Riječ je o nižim tlakovima, niskim hemoglobinima ili prekratak period od negativizacije nakon zaraze koronavirusom. No, generalno mi smo jako zadovoljni današnjom akcijom“, kazala je dr. Grgić.

Inače, ovo je već četvrta akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje u ovoj godini. Sve su one polučile dobre rezultate. „84 doze smo prikupili u prijašnjim akcijama ove godine. Riječ je o jednoj građanskoj akciji, te akcijama koje su se održale u Vokelu i Binvestu. U današnjoj akciji imamo 35 doza krvi, tako da smo jako zadovoljni dosadašnjim rezultatom. Drago nam je jer je evidentno da mi ovdje u Posušju imamo dobru svijest o dobrobitima doniranja krvi“, kazao je Branko Leko, predsjednik Crvenog križa općine Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading