Select Page

Blidinje: 3. Susret Posušana o mogućnostima razvitka Posušja

Blidinje: 3. Susret Posušana o mogućnostima razvitka Posušja

U subotu 16. kolovoza u Parku prirode Blidinje u restoranu Staza, održan je 3. Susret članova Udruge gospodarstvenika Posušje i članova Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu. Pored članova ove dvije udruge, na susretu su bili i posušani iz drugih gradova Hrvatske, Njemačke i Kanade, te nekoliko gostiju, ukupno oko 55 nazočnih.

Tijek susreta moderirao je Marinko Šego, a pozdravne govore održali su predsjednik UGP-a Veljko Lončar, predsjednik ZDPZ-a Vlado Begić i Općinski načelnik Branko Bago. O Parku prirode Blidinje i mogućnostima razvoja turizma govorio je domaćin Ivan Šarić.

Podršku ovakvim susretima izrazili su i nazočni posuški župnik fra Mladen Vukšić, prof. dr. sc. Zvonimir Marić i prof. dr. sc. Vlado Jukić.

Cilj ovakvih susreta je, prije svega, bolje međusobno upoznavanje, razmjena mišljenja, životnih i poslovnih iskustava te kroz razgovore doći do prijedloga projekata koji će doprinijeti razvitku Posušja na: gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i svakom drugom planu, istaknuo je u svom izlaganju Veljko Lončar, te pozvao sve dobronamjerne Posušane, živjeli oni u Posušju, Zagrebu ili bilo gdje drugo, da pomognu svojim poslovnim i životnim iskustvom i znanjem, a posebice investicijama u naše Posušje, kako bi se stvorili bolji uvjeti življenja, a posebice nova radna mjesta i tako zaustavio odlazak mlade i stručne radne snage u inozemstvo.

Skupu se obratio i prof. Vinko Grubušić, hrvatski književnik, antologičar i jezikoslovac, profesor Sveučilišta Waterlooa u Kanadi te gospodarstvenici iz Posušja i Zagreba: Janko Crnogorac, Drago Bago, Željko Mrvelj, Franjo Širić, Miro Petric, Željko Markota i Krasnodar Petrović.

Da ovakvi susreti imaju smisla i da ih valja organizirati i narednih godina, složili su se svi nazočni.

Nakon službenog dijela susreta, posluženi su specijaliteti restorana Staza: vrhunski gulaš te sir, kajmak i pršut uz hladno vino i osvježavajuće napitke.

Više fotografija na: https://www.dropbox.com/sh/9c7i7554h8c5pt8/AABgSYxxagup_MNBpm36RI4Wa#/

UGP

gospodarstvenici3 gospodarstvenici2 gospodarstvenici1

OGLASI

Loading