Select Page

BLIDINJE: Ljeto završilo duhovnim vježbama fratara i hercegovačkih bogoslova u Masnoj Luci

BLIDINJE: Ljeto završilo duhovnim vježbama fratara i hercegovačkih bogoslova u Masnoj Luci

Franjevačka kuća molitve u Masnoj Luci drži ove godine već druge duhovne vježbe za fratre.

Fra Hadrijan, časni izdanak širokobriješke Franjevačke klasične gimnazije, ne da ni naslutiti da je prešao devedesetu. Svaku je molitvenu točku Duhovnih vježbi prvi čekao u kućnoj kapelici. S voditeljem fra Antom braća su razmatrala najnoviju Papinu encikliku Laudato si, te u ozračju Božje ljepote poželjeli u tom zajedničkom domu oćutjeti onaj titraj srca kojeg je sv. Franjo u svojoj trošnoj kolibi na padinama Subassija ćutio uz sv. Damjana pišući 1225. godine Pjesmu stvorova.

27092015-fratriblidinjemasna20

U još nezavršenu Franjevačku kuću molitve s početka tjedna dolaze svi hercegovački bogoslovi pred odlazak na mudru knjigu u Zagreb. Na čelu sa svojim meštrom fra Svetozarom i voditeljem duhovne obnove uz blagoslov o. provincijala fra Miljenka Šteke svojom su mladošću i poletnošću svemu dali još jednu mjeru više.

27092015-fratriblidinjemasna2

Osobito su razveselili puk u sv. Iliji u Masnoj Luci na 26. nedjelju kroz godinu na sv. misi. Pjevali su predivno, a njihov je Meštar propovijedao, da bi ih na kraju sve pozdravio fra Petar Krasić u ime svih koji su im te dane u Masnoj Luci učinili lijepim i krijepili ih obilato. Bogoslovi su sa svojim meštrom odjezdili put Zagreba, drugi na svoje strane, a Čvrsnica, zirkajući kroz teške magle, već spremna za snjegove snatri o slijedećem ljetu.

blidnje.net

OGLASI

Loading