Select Page

Članovi zajednice Cenacolo održali predavanje posuškim osnovnoškolcima

Članovi zajednice Cenacolo održali predavanje posuškim osnovnoškolcima

Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje, u suradnji sa zajednicom CENACOLO Međugorje, organizirala je predavanja za devete razrede o raznim ovisnostima koje uništavaju naše društvo.

Učenici su mogli kroz razna svjedočanstva čuti sve detalje vezane za gore navedenu problematiku. Članovi zajednice Cenacolo iz Međugorja svojim su svjedočanstvima učenicima skrenuli pozornost na opasnosti vezane uz različite oblike ovisnosti. Željeli su ih upozoriti kako i oni ne bi krenuli krivim putem i morali prolaziti kroz pakao ovisnosti.

Također, nužno je provoditi edukaciju o štetnosti opojnih sredstava, ali i štetnosti ostalih oblika ovisnosti kao što su: ovisnost o alkoholu, kocki, modernim tehnologijama i sl., članovi zajednice Cenacolo rado su se odazvali pozivu da govore o svojim problemima s ovisnošću i o životu u zajednici Cenacolo.

Osvrćući se na život u zajednici Cenacolo članovi ove rehabilitacijske zajednice kazali su kako su tek u ovoj zajednici spoznali pravo prijateljstvo, te da se kroz molitvu, sv. Mise i mukotrpan rad članovi Cenacola osposobljavaju za smisleniji i ljepši život bez opijata i drugih ovisnosti.

Iz škole su iznimno zadovoljni reakcijom učenika na predavanje, te se nadaju kako će to ostaviti pozitivan utisak na njihove životne poglede.

Posušje.net/Foto: OŠ IM

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading