Select Page

Članovi zajednice Cenacolo održali predavanje posuškim osnovnoškolcima

Članovi zajednice Cenacolo održali predavanje posuškim osnovnoškolcima

Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje, u suradnji sa zajednicom CENACOLO Međugorje, organizirala je predavanja za devete razrede o raznim ovisnostima koje uništavaju naše društvo.

Učenici su mogli kroz razna svjedočanstva čuti sve detalje vezane za gore navedenu problematiku. Članovi zajednice Cenacolo iz Međugorja svojim su svjedočanstvima učenicima skrenuli pozornost na opasnosti vezane uz različite oblike ovisnosti. Željeli su ih upozoriti kako i oni ne bi krenuli krivim putem i morali prolaziti kroz pakao ovisnosti.

Također, nužno je provoditi edukaciju o štetnosti opojnih sredstava, ali i štetnosti ostalih oblika ovisnosti kao što su: ovisnost o alkoholu, kocki, modernim tehnologijama i sl., članovi zajednice Cenacolo rado su se odazvali pozivu da govore o svojim problemima s ovisnošću i o životu u zajednici Cenacolo.

Osvrćući se na život u zajednici Cenacolo članovi ove rehabilitacijske zajednice kazali su kako su tek u ovoj zajednici spoznali pravo prijateljstvo, te da se kroz molitvu, sv. Mise i mukotrpan rad članovi Cenacola osposobljavaju za smisleniji i ljepši život bez opijata i drugih ovisnosti.

Iz škole su iznimno zadovoljni reakcijom učenika na predavanje, te se nadaju kako će to ostaviti pozitivan utisak na njihove životne poglede.

Posušje.net/Foto: OŠ IM

OGLASI

Loading