Select Page

Blidinje: Ovaj vikend održava se jedan od najvećih skupova planinara

Blidinje: Ovaj vikend održava se jedan od najvećih skupova planinara

Ovoga vikenda, 15., 16. i 17. srpnja u Masnoj Luci se održava jedan od najvećih skupova planinara na ovim prostorima ”Memorijal Ivica Plazonić“ u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ Posušje.

Već godinama u suorganizaciji s Hrvatskim planinarskim društvom „Malačka“ iz Kaštela, na Blidinju se okupi doista veliki broj planinara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske,… „Obično imamo oko 40 planinarskih društava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine iz saveza planinara, ali i Hrvatske, pogotovo iz južnih krajeva Hrvatske se odazovu na ovaj skup sva planinarska društva. Riječ je o ukupno 300 do 400 planinara. Očekujemo, jer tako bilo i prijašnjih godina i dosta posjetitalja i prijatelja koji svrate na skup, tako da i ove godine očekujemo da ćemo na skupu okupiti oko 500 ljudi“, kazao je za naš radio Mario Bonić, predsjednik rvatskog planinarskog društva „Pločno“ Posušje.

Program dana planinara traje tri dana. Bonić je otkrio da je u programu skupa ove godine i nekoliko novina.  „Riječ je o jednoj predstavi našeg prijateljskog planinarskog društva Jelinak, ali i dva nova uspona koja smo organizirali“, kazao je Bonić za naš radio. Prvi dan, u petak 15. srpnja je okupljanje društava i planinara. Drugi dan, 16. srpnja predviđeni su usponi na Pločno, Veliki Vilinac i Hajdučka vrata uz osigurane vodiče, zatim povratak na ručak, natjecanje u starim igrama, logorsku vatru i druženje. Ove godine, drugi dan skupa donosi i jednu posebnost. Naime, Dramska udruga Most iz Trilja izvest će predstavu pod nazivom „O’š ne’š, dolori su pravi keš“, autorice Nade Lapić. Predstava je zakazana za 20 sati  Treći dan skupa, nedjelja 17. srpnja je sveta misa u Masnoj luci u 10 sati, nakon čega je ručak i odlazak iz kampa.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading