Select Page

BOĆANJE: Bura počela prvenstvo domaćim porazom od Čapljine

BOĆANJE: Bura počela prvenstvo domaćim porazom od Čapljine

Počelo je boćarsko prvenstvo BiH, prvo koje će se igrati u dvama ciklusima natjecanja, odnosno dvjema polusezonama, po sustavu jesen – proljeće. Manje-više sve zemlje iz okruženja koriste ovaj sustav natjecanja koji se pokazao kao dobar potez.

Velika borna vodila se u Rastovači kraj Posušja, o čemu, osim tijesne pobjede Čapljinaca 11:13, govori podatak da su čak tri discipline završene neriješenim rezultatima.

U uvodnom susretu Ante Dedić Šampion, uspio je nadigrati domaćeg kapetana Matu Grubišića i tako gostima otvoriti vrata pobjede, bez obzira što je taj dio utakmice završen neodlučeno 4:4. BUra je dobila par i trojku, dok je u zanimljivom krugu Ante Juka nadigrao Vladu Sentića 18:15. Tehničke su odnijele minimalnu prednost gostima, koji su dobili obje trkačke discipline – brzinsko i štafetno izbijanje, dok je Ante Dedić podijelio plijen s Vladom Sentićem u preciznom izbijanju 11:11.

Domaćinu se ukazala prilika nakon što je Sentić u pojedincu nadigrao Juku, međutim, domaća trojka je izgubila, dok su dvije preostale partije završene neodlučeno. U odličnom krugu Mate Grubišić i Ante Dedić imali su po 23 pogotka, pa je u paru domaćima trebala pobjeda, a gostima bod.

Međutim, domaća kombinacija Ante Bašić/Marinko Grubišić nije uspjela nadigrati dvojicu najstarijih igrača na terenu – Veselka Buntića i Dušana Blagoja, partija je završena neriješeno rezultatom 8:8, a time i bodovi gostima.

Rezultati 1. kola:
Grude – Neum 15:9
Bura – Čapljina 11:13
Rastok – Široki 14:10

Zbog nastupa juniorske reprezentacije BiH na svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu, već sada slijedi dvotjedna stanka.

Većernji list BiH

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading