Select Page

GK Posušje po treći put prvak BiH!

GK Posušje po treći put prvak BiH!

Posuška Tošpala već je postala čuvena u svijetu golfa, a na tom terenu u ljetnimmjesecima igra se turnir “Kamen, krš i maslina” , najveći turnir u BiH i šire.

U malo hercegovačko mjesto, smješteno uz granicu s Hrvatskom, dolaze ljubitelji najprofitabilnijeg sporta današnjice iz cijeloga svijeta, od Europe do Amerike.

Na čelu Golf kluba poznati je hercegovački gospodarstvenika Veljko Lončar, vlasnik tvrtke Vokel. Uz brojne privatne obveze u gospodarstvu, Lončar nastvalja njegovati i društvenu crtu vrijedno radeći za dobrobit zajednice i ovog sporta za koji njegovi ljubitelji kažu da je jedini olimpijski sport koji se može igrati cijeli život.Upravo nam je Lončar jučer potvrdio vijest da je Posušje prvak Bosne i Hercegovine.

– Igrači golf kluba Posušje osvojili su prvo mjesto, pa smo za vikend slavili kako i priliči. Ovo je još jedna uspješna godina za GK Posušje – s ponosom govori Lončar.

Ako se uzme u obzir da je Golf klub Posušje bio prvak i prošle i pretprošle godine, onda je jasno o kakvom se fenomenu radi jer, dok Posušje nije počelo s populariziranjem ovog sporta, rijetki su bili upoznati s njim na pravi način.

Kapetan Tihomir Parlov vrhunski je predvodio svoju ekipu do naslova prvaka , a, osim njega na putu do titule prvaka izvrsni su bili Mladen Mišura, Žarko Romić, Ivan Lončar, Mario Perić i Nevenko Ćuk.

Kako tvrde oni koji su ih konstantno pratili ove sezone, odlična igra, moral i pozitivna energija bili su konstanta, na najvišoj razini od prvog do posljednjeg nastupa.

Na stranicama golf saveza Bosne i Hercegovinestoje samo riječi hvale za GK Posušje: “Sjajna igra u Posušju, Zavidovićima i Sarajevu, igra koja pomjera standarde kvaliteta golf rezultata u Bosni i Hercegovini, jer ako želite da pobjedite ove momke morate igrati vrhunski golf – ekipno, a ne pojedinačno.”

Drugo mjesto osvojila je ekipa GK Sarajevo, a koliko su posuški golferi dobri potvrđuje činjenica da su Sarajlije kaskale za njima rekordna 24 poena.

“Bez igre, bez treninga, bez energije braniti boje najstarijeg golf kluba u BiH, a igrate protiv sjajne momčadi i očekujete da naprave neke veliek pogreške. Ako ne napredujete i ne dižete svoju igru na pobjedničku timsku razinu , onda će vas to dovesti u pora. zRukovodstvo GK Sarajevo sve je prepustilo odličnim pojedincima, sjajnim golferima pojedinačnim šampionima, osvajačima mnogih turnira u BiH da se sami bore i budu na ovaj način poraženi ne shvatajući da je ovo takmičenje golf klubova a ne pojedinaca”, naglasili su o igri Sarajlija na stranicama Golf saveza BiH.

Dalje naglašavaju kako golf klubu Sarajevo ostaje sljedeće godine pripaziti jer im se približava ekipa GK Krivaja iz Zavidovića koja je sjajnim partijama zasluženo osvojila 3 mjesto u klupskoj ligi Bosne i Hercegovine u golfu. Odlična ekipa, mlada, vatrena, željna dokazivanja će vrlo brzo da remeti planove najboljima zato zapamtimo ova imena ekipe GK Krivaja: Bekim Zuferi, Benjamin Mujanović, Kenan Mujanović, Tarik Đerzić i Haris Mujanović.

Sumirajući ovogodišnju ligu, u Golf savezu ističu da postoje dva kluba koja se vole i koja poštuju članovi kluba, a to se vidi po rezultatima, a radi se o Posušju i Krivaji.

Bez i jedne mrlje, primjedbe, žalbe ni službeno ni neslužbeno, ekipa GK Posušje je osvojila treći put zaredom Klupsku Ligu Bosne i Hercegovine u golfu, što je za sve nas koji volimo ovu igru za veliki respekt, a taj klub predvodi predsjednik Veljko Lončar, stoji na kraju.

Večernji list BiH

OGLASI

Loading