Select Page

BOĆANJE: Dvostruka kruna za BK Ante Rozić iz Mostara

BOĆANJE: Dvostruka kruna za BK Ante Rozić iz Mostara

U boćarskom domu Nožinac u Rastovači kod Posušja sinoć je ( subota, 24.11. 2018.) održana Boćarska večer, kojoj je prethodila utakmica finala Kupa BS BH. Boćarskom večeri je proslavljen završetak boćarske sezone.

Posljednji boćarski rezultat klubova Boćarskog saveza BiH jest pobjeda BK Ante Rozić iz Mostara nad ekipom BK Čapljina u finalnom susretu Kupa odigranom sinoć. Tako su se mostarski boćari, nakon osvajanja Prvenstva u Prvoj ligi BS BiH, okitili dvostrukom krunom. Veliki je to uspjeh za ovu ekipu, a koliko su truda uložili u ovaj rezultat govori i činjenica da nemaju svog terena, već boćarske susrete odigravaju u Grudama. Nakon finalne utakmice uslijedilo je svečano proglašenje pobjednika te uručenje nagrada najuspješnijima na natjecanjima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji te u parovima.

Obraćajući se prisutnim boćarima i uzvanicima Ilija Tomić, generalni tajnik BS BiH je ukratko predstavio Savez, koji je osnovan 24. prosinca 1988. godine i ove godine puni 30 godina rada. Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH, pozdravljajući sve prisutne najavio je održavanje Skupštine nakon koje će se preciznije znati koliko klubova i igrača broji Savez, što je važno za daljnji rad, osobito nakon što su zbog krize u Savezu, koja je obilježila prošlu godinu, mnogi klubovi prestali s radom.

Boćari nisu krili zadovoljstvo zbog prevladavanja krize i što su izborili nastup u Ligi prvaka. Podršku boćarima te klubu domaćinu Buri, obećao je načelnik Posušja Branko Bago. Među prisutnima bio je i Ivan Brkić, član IO Olimpijskog odbora BiH, koji se također obratio prisutnima.

Uručeno je specijalno priznanje, Zlatna boća novinaru Radio Čapljine Dušanu Musi, koji od sredine devedesetih prati boćanje. Kako prilike favoriziraju tzv. elitne sportove, gospodin Musa je sustavnim praćenjem ovoga sporta nastojao ukazati na zablude, odnosno stereotipne podjele na velike i male sportove, na čemu mu Boćarski savez od srca zahvaljuje dodjelom ovog priznanja koje je uručio predsjednik BS BiH Mate Grubišić.

Organizatori su uručili plaketu Generalnom sponzoru, Elektroprivredi HZ HB, za nesebičnu pomoć pri razvoju boćanja u BiH. Prizanje je dr.sc. Dragi Bagi, izvršnom direktoru za razvoj EP HZ HB uručio tajnik BS BiH Ilija Tomić. Također je uručena plaketa BS Hrvatske, inače boćarskoj velesili, za podršku razvoju BiH boćanja.

Tijekom Boćarske večeri uručene su nagrade najuspješnijim boćarima za postignute rezulatate u prošloj 2017. godini.

Na Boćarskoj večeri okupili su se boćari iz BiH, njihovi prijatelj iz Hrvatske, susjednog Imotskog. Večer je protekla u iznimno veseloj i opuštenoj atmosferi uz večeru, glazbu i nastup folkloraša, članova HKUD-a fra Petar Bakula Posušje.

Organizator druženja bio je Boćarski savez BiH, domaćin BK Bura, a glavni pokrovitelj EP HZ HB.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading