Select Page

BOĆANJE: Prvenstvo u dva vala, favorit BK Ante Rozić

BOĆANJE: Prvenstvo u dva vala, favorit BK Ante Rozić

Ovoga vikenda startat će boćarsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Kao i prošle godine, u pogonu će biti devet klubova. Prvi dio će se igrati po skupinama. U A skupini su Neum, Čapljina, Široki, Napredak Willa (Sarajevo) i Bura (Posušje). Članovi B skupine su Grude, Rastok (Prolog kod Ljubuškog), Dračevo i Ante Rozić iz Mostara.

U A skupini natjecanje će krenuti ovoga vikenda, a sezonu će otvoriti dvoboj prošlogodišnjih polufinalista, Čapljina – Široki u subotu, 6. travnja, dok će 7. travnja u Sarajevu igrati Napredak Willa – Bura, slobodan je Neum. Natjecanje u B skupini, zbog manje klubova, a time i kola, počet će tek za mjesec dana, 5. svibnja, kako bi se natjecanje u objema ligama istodobno završilo, a onda nastavilo doigravanje za prvaka, odnosno razigravanje za opstanak u Prvoj ligi.

– Raspored smo uskladili tako da sva natjecanja ove sezone završimo do polovine srpnja. Ligaški dio sezone u objema ligama završit će 23. lipnja, dok će se doigravanje i razigravanje okončati do polovine srpnja – ističe Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH, te u sličnom tonu dodaje:

– Najesen, odnosno koncem ljeta, planirali smo početak nove sezone, čime prelazimo na sustav jesen – proljeće, kao i drugi ekipni sportovi. To nam je plan, nadam se da ćemo ga ostvarivati. Boćarski razvijene zemlje, primjerice Hrvatska, na taj sustav prešle su prije nekoliko godina. Istina, u početku će biti problema jer imamo samo dvije boćarske dvorane, u Grudama i Posušju, međutim, računamo na podršku i razumijevanje klubova, kako bi prelazak na novi sustav bio što bezbolniji”, naglašava Grubišić.

Od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza BiH, doznali smo da je sve spremno za početak nove sezone te se nada kako će, kao i prošla, proteći prema planu i bez problema.

Naravno, kao i drugim sportovima, i u boćanju se uoči prvenstva traže favoriti, većina je suglasna da je to aktualni prvak Ante Rozić, tek potom spominju se Grude i Bura.

vecernji.ba

OGLASI

Loading