Select Page

Borjana Krišto imenovana za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH

Borjana Krišto imenovana za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH

Na prvoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrđeno je imenovanje kandidatkinje HDZ-a Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH. 

Krišto je imenovana na posljednjoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH za mandatara nove državne vlade, a što je potvrđeno glasovima državnih zastupnika.

Sjednica je, kako je uobičajeno počela himnom BiH, a nakon čega je uslijedilo izlaganje ekspozea Borjane Krišto s obzirom na to da je potvrđivanje njenog imenovanja bila jedina točka sjednice.

Istaknula je da plan četverogodišnjeg rada koji izlaže nije sve ono što će obuhvatiti svojim mandatom, ekspoze je podijelila u devet poglavlja, a prvi među njima su europske integracije i NATO put. Prije nego što je prešla na devet, njoj najvažnijih, točaka, istaknula je kako je BiH njena domovina, osvrnula se na dobiveni kandidatski status te kazala da će žene biti u fokusu u idućem periodu.

Nakon potvrđivanja, Krišto će, prema Ustavu BiH, imenovati ministre u Vijeću ministara BiH, koje zatim mora potvrditi i Zastupnički dom BiH.

Po okončanju ove hitne sjednice, bit će održana i redovita sjednica na kojoj je planirano imenovanje članova sedam stalnih komisija ovog doma.

OGLASI

Loading