Select Page

Borna Sosa – Dinamov wunderkind podrijetlom iz Posušja

Borna Sosa – Dinamov wunderkind podrijetlom iz Posušja

Bornu Sosu (17) nahvalio je i trener Zoran Mamić. Jako sam zadovoljan jer je pokazao kvalitetu i zrelost i jako sam sretan zbog njega, rekao je Dinamov trener

Borna Sosa (17) u Dinamu je od osme godine. Rođen u Prečkom, dinamovac od glave do pete, dečko kojeg su protiv Zagreba u Maksimir došli podržati prijatelji iz kvarta i obitelj.

– Ovo je za mamu, tatu i sestru – rekao je nakon debija u službenoj utakmici u “plavom” dresu Sosa.

Ponajbolji igrač i kapetan Dinama

Igra na poziciji lijevog bočnog. Pozicija je to na kojoj u svijetu baš i nema toliko klasnih igrača.

– Moj je uzor David Alaba iz Bayerna – ne dvoji Borna.

borna sosa 2

On je ponajbolji igrač iz Dinamove generacije 1998. godišta. To je ona koja je u ljeto 2013. na Old Traffordu osvojila Nike Premier Cup, pobijedivši u finalu Milan. Očito da Zoran Mamić itekako računa na Bornu, on je uz Antu Ćorića novi “dragulj”.

– Moram priznati da sam prije utakmice imao puno treme, ali sam za savjete pitao i Antu Ćorića – otkrio je Borna.

Porijeklom iz Posušja

Ćorić i Sosa, to je bila nova hercegovačka “veza” u prvih 11 Dinama. Ćorićevo smo porijeklo znali, a Sosino je čak i za nas koji smo iz Hercegovine bilo iznenađenje.

– Sosa je argentinsko prezime, a moji su stigli iz Hercegovine, iz Posušja (Gradac). Tamo imam obitelj, pa idem preko ljeta – kaže nam Borna.

borna sosa 3

Nahvalio je Sosu Zoran Mamić, nahvalili su ga i suigrači. On je prije dva mjeseca s Dinamom potpisao višegodišnji ugovor. Kao kadet je priključen Dinamu II, ali ako ovako nastavi, uskoro će sve više biti s prvom momčadi.

Iduća dva tjedna neće biti u Maksimiru jer s U-17 reprezentacijom odlazi u Azerbajdžan. Tamo se igra kvalifikacijski turnir za Euro u Bugarskoj. Hrvatska će igrati protiv Portugala, Srbije i Azerbajdžana. Što se tiče lijevog boka, tu ne bi smjelo biti problema. Sosa je veliki talent. U Dinamu su uvjereni rješenje za budućnost na toj deficitarnoj poziciji u nogometu.

24sata.hr

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading