Select Page

Boro Primorac predvodio danas na Mokrom docu selektiranje mladih nogometaša iz Hercegovine

Boro Primorac predvodio danas na Mokrom docu selektiranje mladih nogometaša iz Hercegovine

Ove je srijede, 16.listopada 2019. na stadionu Mokri dolac u Posušju održano selektiranje igrača s prostora Hercegovine, a za koje su bili zaduženi treneri HNK Hajduka iz Splita.

Nastupile su selekcije Hercegovine godišta 2007., 2008., 2009. i 2010. Selektiranje je vodio proslavljeni pomoćni trener FC Arsenala Boro Primorac, koji od nedavno vodi Hajdukovu akademiju. Mladi igrači s prostora Hercegovine okupljaju se već oko godinu dana radi selektiranja, a Hajdukovi ih treneri prate, no ovoga su puta po prvi puta igrali pod budnim okom voditelja Hajdukove akademije Primorca.

„Ja sam vrlo zadovoljan, ali nije ovo gotov posao. Mi ćemo ove iste igrače gledati možda za mjesec dana u Tomislavgradu, pa poslije u Čitluku, Grudama… Oni su mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema igranju. Ja sam sretan što sam tu. Ima tu dobrih igrača. Svako mjesec, mjesec i pol ćemo se sastajati. Uslijedit će novi susreti pratit ćemo igrače, pratit ćemo trenere. Vrlo je važno da dobijemo dobre trenere, dobre igrače“, kazao je trener Boro Primorac.

Podsjetivši kako je izbornik Zlatko Dalić iz Livna, trener Bayerna Niko Kovač iz Tomislavgrada, kazao je kako je bitno da se ima dobra baza ovdje, ističući koliko je važno da se suradnja nastavi. Za igrače koje Hajdukov trener Primorac izabere otvara se mogućnost odlaska s Hajdukovim igračima na turnire po Hrvatskoj i Europi. Također je pohvalio terene i infrastrukturu na Mokrom docu.

Na stadionu Mokri dolac u Posušju okupilo se danas 50-tak djece s područja Hercegovine. Pojedini klubovi se zbog obveza u ligaškim natjecanjima nisu mogli odazvati. Trener mlađih uzrasta HŠK Posušja Ljubo Crnogorac bio je zadovoljan pohvalama na prikazanu igru i talente te na pohvalu uvjeta koje nudi Posušje i posuški stadion. Kad je u pitanju nastavak selektiranja kazao je kako mlade nogometaše s područja Hercegovine očekuje teška borba, jer se trebaju pokazati i dokazati. „Ali nek’ se bore. Naša su djeca opravdala očekivanja. Ima tu 6-7 igrača HŠK Posušja, koji sigurno mogu konkurirati za odlazak na turnire s Hajdukom“, ali iz ostalih mjesta Hercegovine ima dobrih igrača“, kazao je trener Crnogorac, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji današnjeg okupljanja, uputivši posebnu zahvalu trenerima Hajduka predvođene Borom Primorcem.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading