Select Page

Božićna izložba kipara Ljube Mihalja iz Rakitna

Božićna izložba  kipara Ljube Mihalja iz Rakitna

I Posušje je ovih adventskih dana prepuno je zanimljivih kulturnih i humanitarnih događanja. Mnogi su već zapazili izložbu radova kipšara iz Rakitna već nadaleko poznatoga Ljube Mihalja Skokića.

U organizaciji Gradske knjižnice „Fra Petar Bakula“, uz nekoliko izložbi knjiga, priređen još jedan zanimljiv kulturni događaj. Tako su u prostoru robne kuće „Posušanka“ i „Zlatarnice“ Petra Bešlića, suorganizatora ove izložbe, predstavljeni radovi samoukog posuškog kipara Ljube Mihalja Skokića, kojega zovu hercegovački Michelangelo..

Ravnatelj Gradske knjižnice Ljubo Kovač u kratkom pozdravnom obraćanju rekao je:

– Naš je Ljubo samozatajni umjetnik koji unosi toliko radosti svojim radovima pa stoga zaslužuje potporu i pohvalu u ovo predbožićno vrijeme. Zaslužio je Mihalj i prigodnu monografiju. A u pripremi je uradak najboljeg igrača svijeta našega Luke Modrića. Ljubo je izradio i duborez Ćire Blaževića.

Iz bogatog opusa što ga desetljećima stvara Ljubo na izložbi je desetak minijatura u svojevrsnoj maloj galeriji u središtu Posušja. Inače, prostor robne kuća Posušanka i zlatarnica Petra Bešlića i samog umjetnika nastavit će s prigodnim izložbama u tom prostoru. Akademski kipar Srećko Slišković iz Širokog Brijega prigodom otvaranja rekao je:

– Po formi minijaturna izložba minijatura odudara od uobičajenih likovnih standarda po broju i veličini izložaka kao i po mjestu izlaganja.

Podsjeća na pogled u svijet kroz male prozore i ma koliko oni bili mali kroz njih vidimo sve.
Ljubo Mihalj se zahvalio suradnicima i obećao nova iznenađenja.

Obradovala ga je ideja o izradi monografije u prigodi iznimnog jubileja – punih 60 godina umjetničkog rada te zahvalio svima pa i medijima na potpori. Njegovi su radovi diljem svijeta kod raseljenih Hrvata pa i u Njemačkoj.

(Posušje.net/P.C)

OGLASI

Loading