Select Page

BOŽIĆNI MINI BASKET TURNIR: Posušani viceprvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji

BOŽIĆNI MINI BASKET TURNIR: Posušani viceprvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji

Pod pokriviteljstvom Općine Posušje po četvrti put održan je “Božićni mini basket festival” u organizaciji Košarkaške Akademije Herceg Bosne, Košarkaškog saveza Herceg Bosne i Hrvatskog košarkaškog kluba Posušje.

Posušje se i ovoga puta pokazalo kao pravi domaćin u organizacijskom i svakom drugom pogledu, što su potvrdili i treneri ekipa koje su se okupile ove subote u Posušju. Turnir je trajao tijekom cijeloga dana, uz okupljanje koje je započelo u 9:00 sati. Utakmice su odigravane na tri terena u obje sportske dvorane.

Nastupilo je 19 muških i ženskih klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Među njima su bile ekipe iz Širokog, Gruda, Mostara, Čapljine, Tomislavgrada, Rame, Ljubuškog, Čitluka, Livna i Posušja.

Svoj dolazak zbog velikog broja igrača koji nisu mogli igrati zbog bolesti otkazala je muška ekipa Tomislava. Bio je ovo doista pravi sportki užitak uz zdušno bodrenje s tribina. Nastupile su košarkašice i košarkaši rođeni 2006. godine ili mlađi, a svi posjetitelji mogu uživati u prekrasnoj košarkaškoj priči, kojoj je cilj promocija košarke te druženje mladih košarkašica i košarkaša.

Posuške ekipe igrale su u finalu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U finalu su se u ženskoj konkutreniciji našle ekipe Posušja i Livna u kojoj su livanjske igračile slavile titulu pobjednica. U finalu dječaka ekipa Širokog slavila je pobjedu nad domaćinom Posušjem obranivši lanjsku titulu pobjednika.

Pehare najuspješnijima uručili su predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić i načelnik općine Posušje Branko Bago.

Budući je riječ o cjelodnevnom turniru valja istaknuti kakao su za djecu osigurani objedi, a na kraju turnira nagrađeni su prigodnim božićnim darovim. Romeo Bilinovac, stručni voditelj Košarkaške akademije Herceg Bosne čestitao je svim ekipama na fer i korektnoj igri, zahvalivši svima na sudjelovanju, a posebnu zahvalu uputio je domaćinima, Općini Posušje, na organizaciji i gostoprimstvu, najavljujući novi turnir iduće godine.

Opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading