Select Page

Branitelji iz Hercegovine podržali prosvjede branitelja u Zagrebu

Branitelji iz Hercegovine podržali prosvjede branitelja u Zagrebu

U organizaciji Udruge specijalne policije HR HB i udruga proisteklih iz Domovinskog rata jučer je u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru održana tribina o temi “Prosvjedi branitelja u Zagrebu”.

Na tribini su se nazočnima, uz ostale, obratili predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata Josip Klemm, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur, te predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa stopostotnim tjelesnim oštećenjima Đuro Glogoški. Prema riječima predsjednika Udruge specijalne policije HR HB Zdenka Jurića, zagrebački prosvjedi branitelja se i dalje nastavljaju i trajat će sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. – Mi u potpunosti podržavamo zagrebačke prosvjede jer su to naši zajednički prosvjedi.

branitelji 2

Zajednička borba

To je zajednička borba HVO-a i HV-a, prije svega u izjednačavanju naše uloge u povijesti Domovinskog rata, kao i u izjednačavanju prava svih branitelja, i oni koji žive u BiH i Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama – kazao je Feni Jurić. Još prije nekoliko tjedana skupina branitelja iz Hercegovine je boravila u Zagrebu gdje su podržali prosvjede i zahtjeve hrvatskih branitelja koji su upućeni hrvatskoj Vladi. Tim činom su branitelji iz Hercegovine još jednom pokazali kako među braniteljskom populacijom vlada jedinstvo te kako su i danas spremni stati jedni uz druge. Suradnja braniteljskih organizacija će biti još jača u budućnosti.

vecernji.ba

OGLASI

Loading