Select Page

Branko Karačić o ostanku u Posušju: ‘Ja sam uvijek sretan u Hercegovini’

Branko Karačić o ostanku u Posušju: ‘Ja sam uvijek sretan u Hercegovini’

Završeno je nogometno prvenstvo BiH. Zahvaljujući incidentu na utakmici, koja je zbog toga trajala duže od ostalih Posušju je pripala ta čast da stavi točku na i ovoj sezoni. I stavili su to izbranici Branka Karačića pobjedom 2:1 protiv Veleža. Karačićev učinak u deset utakmica je četiri pobjede jedan remi i pet poraza. Osnovni cilj je ispunio.

”Vrlo, vrlo teških deset utakmica za mene, ali mogu reći da smo na kraju ipak sretni i zadovoljni i da je cilj ostvaren”, kazao je Karačić o sezoni za koju ne treba trošiti puno riječi u analizama, nego se gledati naprijed i nadati se kako će treća sezona od povratka Posušja u Premijer ligu BiH biti stabilnija nego prethodne dvije.

Karačić je bio treći trener Posušja u ovoj sezoni. Prije njega tu su bili Ferdo Milin i Goran Granić, a mogao bi, kako sada stvari stoje Karačić biti i prvi trener Posušja u novoj sezoni.

”Čelnici kluba su u četvrtak ili petak htjeli sa mnom razgovarati o nastavku suradnje, ali sam im rekao da prvo trebamo skočiti onda reći hop. Čekao sam da završimo i ovu utakmicu i nastaviti ćemo razgovore. Ja sam ostvario cilj, zajedno s upravom, stožerom, igračima, navijačima… Svi smo bili na jednom zajedničkom zadatku, to smo ostvarili i sigurno da ćemo razgovarati. Hoće li biti nastavka suradnje? Ja samo mogu reći riječi pohvale, ali sigurno da ima prostora za napredak koji očekujem na svim razinama kluba. Znam da to nije lagan proces, tu trebaju godine, a kao što znate ja sam uvijek sretan u Hercegovini”, kazao nam je Karačić nakon slavlja zbog pobjede nad Veležom pa nije još spreman razgovarati o igračkom kadru za sljedeću premijerligašku sezonu.

”Teško mi je sada to reći. Zbog ovakve sezone i ovakvog zadovoljstva u zadnjem kolu i veselja, rekao bih da su me svi zadovoljili. Znate i sami da treba napraviti kvalitetnu analizu i donijeti kvalitetne odluke, ali ostaviti to meni i mojim suradnicima nakon razgovora s klubom što želimo napraviti u idućoj sezoni. Ne mogu dati odgovor. Volio bih da mogu, ali ga nemam”, kazao nam je Karačić, a nema puno ni vremena. Uskoro treba krenuti s pripremama, a brzo će i Ilindan.

Nova sezona počet će 30. srpnja, zimska stanka bit će kraća u odnosu na upravo završenu sezonu jer dobar dio klubova već ima ili će imati hibridne travnjake. Prvi dio sezone završit će 16 prosinca, a proljetni dio počet će 12 veljače 2024. godine. Uz kalendar natjecanja donesena je i izmjena pravilnik za zaštićeno godište. Utakmicu će morati početi jedan igrač mlađi od 21 godine i do kraja utakmice jedan mladi igrač morat će biti na travnjaku, a na klupi moraju biti još trojica. Pitali smo Karačića i s kojim stručnim stožerom će se krenuti u novu sezonu. Kada je došao nije bilo vremena za promjene, ali postojeći stožer se očito svidio Karačiću te bi mogli i sljedeće sezone zajedno raditi.

”Ja mislim da sam već dao odgovor na to pitanje, kada sam rekao da su svi zaslužni – od predsjednika uprave, ljudi koji rukovode klubom, s mojim stručnim stožerom, igračima navijačima… Jasan sam vam odgovor dao”, kazao nam je Karačić, koji je naglasio kako momčad nije s njim prošla pripreme te da on nije radio selekciju i kako se morao naviknuti na igrače od kojih neke nije poznavao, a i oni su se morali na njega navikavati. Utakmicu protiv Veleža smatra najkompleksnijom utakmicom od dolaska u Posušje, a utakmicu protiv Zrinjskog najlošijom. Najboljom izvedbom svoje momčadi smatra dvoboj sa Širokim Brijegom. 

Posušje.info (V.B.)

OGLASI

Loading