Select Page

POSUŠANIN SILVIJE BEGIĆ MEĐU DESET NAJBOLJE OCIJENJENIH IGRAČA IZ HRVATSKE!

POSUŠANIN SILVIJE BEGIĆ MEĐU DESET NAJBOLJE OCIJENJENIH IGRAČA IZ HRVATSKE!

Nogometni put zaista je težak i trnovit. No njegova priča zaista je posebna i za nogometne knjige.

Počeo u malenom klubu u srcu Hercegovine-HŠK Posušju, nosio kapetansku traku u HŠK Posušje nakon stečaja kluba. Preko Ivanbegovine, Imotskog, Rudeša i Zaprešića otišao u daleku Rusiju i tamo pokazao koliko vrijedi. Danas momak koji je živio HŠK Posušje uvršten je u deset najbolje ocijenjenih igrača iz Republike Hrvatske. Nogometni duh poprimio je od oca i strica, te ratoborni duh koji ga je bacio među najveće. Prošao je u svojoj karijeri sve od “kozje lige” do Ruske Premijer lige. Biti borac zaista vrijedi biti, ali kad ovakav uspjeh napravite, a dolazite iz malog mjesta kao što je Posušje, onda to mnogo vrijedi. Za mnoge momke koji trče “zelenim draguljem” ovaj dečko zaista može biti putokaz, kako nikad ne treba odustati, te da se “nogometne stepenice” ne preskaču. Posuški “Peter James Crouch” Silvije Begić!

Nogometni put Silvija Begića: Nogomet počinje trenirati sa šest godina u HŠK Posušje, te je do juniora igrao kao napadač, a pamti ga se kao najboljeg igrača glavom u mlađim uzrastima. “Plavo-bijeli” klub je tonuo u stečaj, a Begić napušta Mokri Dolac i odlazi juniorski staž odrađivati u NK Imotski. Nakon odrađenog juniorskog staža, vraća se tamo gdje je počeo i preuzima nakon stečaja kluba kapetansku traku i uvodi HŠK Posušje u Drugu ligu FBiH-Jug. U ljeto 2012. vratio se hrvatskom nogometu pridruživši se svježe promoviranoj momčadi Treća HNL- a – NK Kamen iz Ivanbegovine . Tamo se odmah uspostavilo to da je dobar igrač, a njegove igre su mu donijele Drugu HNL i NK Rudeš iz Zagreba.

Mladi branič se u sezoni 2014/2015. predstavio kao pravi momčadski igrač, a za njegovo ime u Drugoj HNL se čulo nakon nekoliko odličnih pogodaka glavom. Njegove igre u NK Rudeš zabilježili su tadašnji prvaci Druge HNL – NK Inter Zaprešić te im se pridružio u ljeto 2015. nakon njihovog povratka u Prvu HNL .

U početku sezone Samir Toplak ga je vidio kao rezervu mladom Josipu Filipoviću, a prvi debi u HNL- u ostvario je u 4. kolu sezone 2015/16. Kao starter odigrao je 8. kolovoza 2015. na gostovanju bez golova s NK Istra 1961. Nakon što se zabetonirao kao redovni prvotimac, postigao je svoj prvi HNL gol u 13. kolu, u 1-1 remiju s RNK Splitom , postigavši ​​vodeći gol u 78. minuti utakmice.

U kolovozu 2017. preselio se u kluba iz druge Ruske lige-FC Orenburg . S FC Orenburgom osvaja Drugu ligu kao prvotimac i njegov klub je promaknut u rusku Premier ligu za sezonu 2018-2019.

Posuški.info

OGLASI

Loading