Select Page

Broj poginulih u potresu koji je pogodio Haiti narastao na 1297

Broj poginulih u potresu koji je pogodio Haiti narastao na 1297

Broj poginulih u razornom potresu koji je u subotu pogodio Haiti povećava se, a prema najnovijim informacijama 1.297 osoba je poginulo. Raste i broj povrijeđenih te sada iznosi više od 5.700 osoba, objavila je državna agencija za civilnu zaštitu.

Također, ima puno nestalih i još više onih koji su pod ruševinama, objavila je agencija. Napore spasilaca mogla bi dodatno otežati tropska oluja Grace koja se približava Haitiju, prenosi Hina.

U potresu magnitude 7,2 stupnja prema Richterovoj skali, koji je pogodio jugozapad Haitija, uništena su 13.694 doma, a još 13.785 je oštećeno.

Mnoge zemlje, SAD, Dominikanska Republika, Meksiko i Ekvador poslali su spasioce, hranu i medicinsku opremu. No, problem je kako dopremiti pomoć stradalom stanovništvu, jer bande sprečavaju neometani dotok pomoći. Stoga je Bruno Maes, predstavnik UNICEF-a na Haitiju, pozvao na uspostavu humanitarnog koridora kako bi se dostavila potrebna pomoć.

Najsiromašnija američka zemlja još se sjeća potresa iz 2010. kada je više od 200.000 ljudi poginulo, a milon i po Haićana je ostalo bez krova nad glavom.

VL

OGLASI

Loading