Select Page

BROJNE EKSPLOZIJE I PUCNJAVA: Ubijena petorica napadača i dva civila

BROJNE EKSPLOZIJE I PUCNJAVA: Ubijena petorica napadača i dva civila

U napadima u Jakarti ubijena su dva civila, od kojih jedan nizozemske nacionalnosti. Ubijeno je i pet napadača središtu indonezijske prijestolnice, rekle su vlasti i objavile da su bombaški napadi okončani i da ih smatraju terorističkim činom skupine povezane s Islamskom državom.

“Sada je stanje pod kontrolom”, rekao je glasnogovornik policije Muhamad Ikbal, a na pitanje jesu li napadači još u bijegu odgovorio je “Uvjeravam vas da nisu”.
Ministar sigurnosti Luhut Panjaitan je rekao da su ubijena “petorica terorista”.

Druge dvije žrtve su Nizozemac i indonezijski civil, rekao je ministar novinarima, prenosi agencija AFP te dodaje da nizozemsko veleposlanstvo zasad nije potvrdilo tu vijest.

Prema njegovim riječima, među ranjenima je pet policajaca, jedan stranac te četiri indonezijska civila.

Eksplodiralo šest bombi

Sumnja se da iza višestrukih napada stoji skupina povezana s džihadističkim IS-om, objavila je policija, dok je u prvoj reakciji indonezijski predsjednik Joko Widodo pozvao javnost da se suzdrži od nagađanja o počiniteljima.

“Postoji jaka sumnja da iza napada stoji skupina u Indoneziji povezana s IS-om. Prema ovome što vidimo danas, ta skupina se ugledala na napade u Parizu”, rekao je za agenciju AFP glasnogovornik nacionalne policije Anton Charliyan.

Policija je objavila da je eksplodiralo najmanje šest bombi i da su ubijena trojica napadača, a četvorica uhićena, prenosi agencija Reuters. Očevici također navode da su čuli najmanje šest eksplozija.

Najmanje dvojica samoubojica raznijela su se u poslovnom i trgovačkom središtu prijestolnice u kojoj je i nekoliko agencija Ujedinjenih naroda te zgrade veleposlanstava, a napadi su počeli eksplozijom u kafeteriji Starbuck u prizemlju, prenosi AFP.

OGLASI

Loading