Select Page

Bruni Šariću, vlasniku portala ljubuski.net, četiri godine zatvora za ratni zločin

Bruni Šariću, vlasniku portala ljubuski.net, četiri godine zatvora za ratni zločin

Županijski sud u Novom Travniku osudio je Brunu Šarića na četiri godine zatvora zbog zločina nad civilnim srpskim stanovništvom počinjenih u svibnju 1992. u Travniku.

On je proglašen krivim da je 24. svibnja 1992. sudjelovao u odvođenju civila Alekse Kostreša ispred njegove zgrade u Ulici 29. novembar u Travniku.

Kako je utvrdilo prvostupanjsko vijeće, Šarić je sa još dvojicom pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/ Zoranom Tukom i Srećkom Veberom, koji više nisu živi, sudjelovao u odvođenju, prigodom čega je uperio oružje prema oštećenoj Sajmi Kostreš i njenom sinu.

Nakon toga se Aleksi Kostrešu gubi svaki trag sve do travnja 2005, kada su na današnji dan sahranjeni njegovi posmrti ostaci, prenosi BIRN.

“Iako je za ovo krivično djelo predviđena minimalna zakonska kazna od pet godina, Vijeće se odlučilo na kaznu od četiri godine uzimajući u obzir olakšavajuće okolnosti”, rekao je predsjedatelj Sudskog vijeća Mehmedalija Huseinović.

Obrazlažući zbog čega nisu prihvaćeni dokazi obrane, on je rekao da nijedan od šest ispitanih svjedoka nije bio očevidac događaja, nego je riječ o pripadnicima vojne formacije “Rosa Brandis”, u kojoj je bio i optuženi.

Izricanju presude nije nazočio optuženi, kao ni predstavnici Županijskog tužiteljstva u Travniku.

Šariću su produžene mjere zabrane, a na ovu presudu dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu FBiH.

Inače, Šarić je javnosti u Ljubuškom poznat kao vlasnik portala ljubuski.net, a zajedno sa Tihomirom Bradvicom i nekolicinom kvazinovinara je ovaj morbidni elektronski mediji stavio u službu raznoraznih probošnjačkih politika (HDZ 1990, SDP, HSP, SPP i DF-a) s ciljem ostvarivanja osobnog koristoljublja i rušenja ugleda stranaka sa hrvatskim predznakom u hrvatskom narodu BiH.

ljubuski-vjesnik.com

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading