Select Page

Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira

Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira

Općinski sud Sarajevo potvrdio je optužnicu u predmetu protiv bivšeg predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i drugih koji se terete za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi, kao i protuzakonito posredovanje, u vezi s čime je danas obaviješteno Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu.

Budimira zadesila ista sudbina kao i Radaka, izdajnika Bobovca.Vrlo poučno, ni neprijatelj ne poštuje izdajnike.

Bio je to grad-bedem bez slabe tocke, nedokuciv i neosvojiv za bilo koju i koliku vojsku. Radak se naglo odluci. Padom grada Bobovca prestat ce kucati srce bosanskog kraljevstva. Tajno poruci Sultanu da ce mu predati grad. Sultan se silno obradova Radakovoj poruci i hineci prihvati njegove uvjete. Usto mu obeca golemo blago i cast u carskoj vojsci.

Radak otvori gradska vrata, stupi pred Sultana i predade mu grad, vojsku i brojno stanovnistvo. Dobivsi ono sto je trazio, Sultan hladno rece Radaku da onaj koji izda svoga kralja ne moze biti vjeran podanik niti njegova carstva te da ce mu stoga odsjeci glavu.

Nakon sto se posljednji put napio vode kojoj je davno otvorio dusu, turski vojnici Radaku odrubise glavu, a obezglavljeno tijelo sunovratise s visoke litice. Drugima je to bila opomena da je nagrada za izdajstvo vjecita tama i prokletstvo. Kamenog diva, grad Bobovac, obavi gusti dim osvajackog ognja, a njegove porusene zidine ostadose svjedociti o Ijudskoj slabosti i nesreci. .. preuzeto s HB. org

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading