Select Page

Čeka se izlazak Branimira Glavaša iz zatvora u Mostaru

Čeka se izlazak Branimira Glavaša iz zatvora u Mostaru

Oko 11 sati u mostarski zatvor stigla je odluka Suda BiH kojom je Ministarstvo pravde BIH ukinulo presudu Branimiru Glavašu i naložilo njegovo puštanje iz zatvora, a na temelju odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske o ukidanju pravomoćne presude Vrhovnog suda o zatvorskoj kazni za ratni zločin, potvrđeno je u novinarima koji čekaju izlazak Glavaša iz zatvore.

Ispred zatvora se okupilo 20-tak novinara, fotografa i snimatelja iz cijele BiH, ali i Hrvatske i regije.

Vijest o Glavaševom izlasku iz zatvora potvrdio je i njegov advokat Dražen Matijević kao i Glavašev sin Filip koji je u razgovoru za Hinu ispričao da ga je nazvao otac rekao mu da se sprema za izlazak iz mostarskog zatvora.

U zatvoru bio 4 godine

Dodao je da će po njega doći njegovi prijatelji koji će zajedno otići u Drinovce u Bosni i Hercegovini.

Od ukupno pet godina i četiri mjeseca van slobode, Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

Ustavni sud Republike Hrvatske odluku o ukidanju presude Vrhovnog suda vezano za osmogodišnju kaznu zatvora donio je 12. siječnja, a nakon toga je Županijski sud, gdje je ostala važiti nepravomoćna presuda u trajanju od deset godina, prošlog tjedna izdao potjernicu za Branimirom Glavašem.

Prema potjernici, u slučaju da stupi na tlo Republike Hrvatske Glavaš bi bio uhvaćen.

poskok.info

OGLASI

Loading