Select Page

Čelnici dogovorili podjelu ministarstava: Što je pripalo SDA, DF-u, HDZ-u i Savezu za promjene?

Čelnici dogovorili podjelu ministarstava: Što je pripalo SDA, DF-u, HDZ-u i Savezu za promjene?

Čelnici stranaka koje čine koaliciju na državnoj razini završili su sastanak na kojem su dogovorili raspodjelu pozicija u Vijeću ministara BiH, javlja reporter novinske agencije Patria.

HDZ BiH dobio je tri ministarstva i to obrane, pravde i financija i trezora. Također kadrovi ove stranke popunit će i četiri zamjeničke pozicije i to u ministarstvima vanjskih poslova, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, sigurnosti, te prometa i komunikacija.

Savez za promjene također je dobio tri ministarstva i to vanjskih poslova, sigurnosti i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te tri zamjeničke pozicije i to u ministarstvima civilnih poslova, obrane i ljudska prava i izbjeglice.

SDA će pored predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH imati i dva ministra i to civilnih poslova i za ljudska prava i izbjeglice, te dva zamjenička mjesta u ministarstvima pravde i financija i trezora.

Demokratska fronta dobila je Ministarstvo prometa i komunikacija te mjesto zamjenika ministra obrane.

Do kraja tjedna znat će se i imena budućih ministara i zamjenika, tako da će do 11. ožujka kada je krajnji rok BiH i službeno dobiti novo Vijeće ministara.

ABcportal.info

OGLASI

Loading